lauantai 8. maaliskuuta 2014

Unconditional


NIMI: Unconditional
VUOSI: 2012
KUVITTAJA/TARINA: Rukis

Unconditional on jatkoa Crueltylle. Tällä kertaa sarjakuva on painettu väreissä ja niin kuvituksen kuin tarinan suhteen on tapahtunut selkeitä parannuksia.

Tarina jatkuu siitä mihin edellinen osa päättyi. Marcus ja Reis ovat pistäneet hynttyyt yhteen ja muuttaneet kauas synnyinkaupungistaan Marcuksen collegen takia. Uudessa kaupungissa Reis ei ole onnistunut löytämään kunnollista työpaikkaa ja joutuu tyytymään huonopalkkaisiin ja epävarmoihin duuneihin, kun taas Marcus menestyy koulussa ja viettää aikaa yhä enemmän tasa-arvoa puolustavan aktivistiryhmän kanssa. Reis tuntee itsensä jatkuvasti suhteen hyödyttömäksi osapuoleksi ja Marcus on alkanut ottaa hänet itsestäänselvyytenä.




Tarina on mukavan realistinen, Reis ja Marcus kohtaavat arkisia ongelmia ja heidän kiinnostuksen kohteensa eivät aina osu yksiin. Parisuhteessa toisia loukataan vahingossa ja tahallaankin ja mitä kauemmin ollaan yhdessä sitä helpommin toisen näkee itsestäänselvänä. Marcus on kotiutunut uuteen kaupunkiin loistavasti, mutta Reis tuntuu vain ajelehtivan elämässään Marcus ainoana kiintopisteenään. Mutta elämässä pitää olla muutakin sisältöä kuin vain suhde.

Tarina on muuttunut ainakin minulle paljon kiinnostavammaksi nyt kun molemmat hahmot ovat selkeästi aikuismaailmassa ja joutuvat painimaan samojen ongelmien kanssa kuin minä itse. Kuvitus on parantunut moninkertaisesti. Edellisessä osassa painojälki oli todella huonoa, tässä taas sarjakuvaa on helppoa lukea ja tapahtumista saa sujuvammin selvää. Marcus näyttää paljon enemmän fennekiltä, parissa paneelissa lähes täydelliseltä lajin edustajalta.




Parannuksistaan huolimatta Rukisin tyyli on yhä hyvin persoonattoman näköinen silmiini ja hänen käyttämänsä tietyt maneerit häiritsevät välillä liikaa, esimerkiksi hahmojen puhuessa päät välillä osoittavat jommalle kummalle sivulle luonnottoman näköisesti. Hahmot erottaa kuitenkin tässä osassa heti toisistaan ja he ovat paljon ilmeikkäämpiä.

En tiedä aikooko Rukis enää jatkaa tätä sarjaa vai keskittyykö hän nyt vain Red Lanterniin josta on tullut järjettömän suosittu hitti. Pidän jossain määrin kummastakin sarjasta, mutta Unconditional loppui sellaiseen kohtaan ettei se varsinaisesti tarvitsisi enää jatkoa. Mikäli Rukis kuitenkin vielä jatkaa tätä sarjaa niin ihan mukavaahan näitä on lukea, en valita. Ei mitenkään maatamullistavaa tavaraa mutta päädyn ostamaan kuitenkin. Ainakin tällä hetkellä hitaasti edistyy sarjassa esiintyneeseen sivuhahmoon perustuva spin-off sarjakuva Good Medicine jota piirtää Sidian.

TÄHDET: ***








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti