sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Cruelty


NIMI: Cruelty
VUOSI: 2010
KUVITTAJA/TARINA: Rukis

Red Lanternin luoja Rukisin ensimmäinen julkaistu sarjakuva on Cruelty. Toisin kuin Red Lantern tähän sarjakuvaan ja sen pian arvosteltavaan jatko-osaan Rukis teki myös taustat. Cruelty on hyvin kömpelö sarjakuva, mutta se annettakoon tällä kertaa anteeksi kun kyseessä on tekijän ensimmäinen kaupallinen sarjakuvayritys.

Tarina kertoo kaveruksista koirasusi Reisistä ja fennekki (näyttää tavalliselta ketulta) Marcuksesta. Marcus on avoimesti homoseksuaali ja häntä kiusataan koulussa sen vuoksi, hänen ainoa ystävänsä jäljellä on Reis joka joutuu vähän väliä puolustamaan kaveriaan jolla on pienestä koostaan huolimatta suuri suu. Reis on hiljainen, vahva atleettinen tyyppi jolla on omatkin ongelmansa, hänen äitinsä on narkomaani ja äidin poissaolo on jättänyt poikaan jälkensä. Kaiken paskan keskellä jätkät voivat vain turvautua toisiinsa ja romanssi alkaa puhkeamaan kukkaan, siitä huolimatta että Reis on tähän asti kokenut olevansa hetero.




Tarina itsessään on ihan mielenkiintoinen, hahmojen välinen suhde on tehty luonnollisen tuntuiseksi ja hahmojen epävarmuuden tunteet tulevat hyvin läpi kuvituksesta ja dialogista. Moni varmasti ostaa tämän pelkkien seksikohtauksien toivossa, mutta onneksi mukana on kunnon tarinakin eikä sarjakuva ole tehty vain pornoksi. Itse seksikohtaukset on tehty hyvällä maulla ja realistisesti.

Kuvitus kuitenkin ontuu monessa kohtaa. En ole juuri koskaan välittänyt Rukiksen tyylistä, se on Red Lanterniin mennessä parantunut huimasti mutten sillekään teokselle antanut korkeita pisteitä. Cruelty on painettu mustavalkoisena ja se näyttää TODELLA huonolta. Harmaansävyt vain sulavat toisiinsa ja yksityiskohdat ovat kadonneet, tämä on sekä huonon printtauksen että alkuperämateriaalin syy. Luin tämän aikoinaan myös nettiversiona enkä silloinkaan ollut vakuuttunut kuvituksesta. Päähahmot ovat hyvin samankaltaisia ja designeiltään mielikuvituksettomia, jälleen yksi suuri ongelma Rukiksen töissä josta hän ei ole tähän päivään mennessä päässyt vieläkään eroon. Harmaasävyjen ja hahmojen samankaltaisuuksien vuoksi välillä tipahdan kärryiltä että kuka sanoi ja mitä.




Keskellä sarjakuvaa on myös todella turha monivalintamahdollisuus. Mikäli lukija haluaa Marcuksen ja Reisin päätyvän yhteen pariskuntana hän voi skipata tietylle sivulle, tai jos haluaa kaveruksien pysyvän vain hyvinä kavereina voi jatkaa lukua normaaliin tahtiin. Tämä valinta on niin typerä, kaikki sarjakuvan ostajat haluavat kuitenkin lukea seksikohtauksen, ja mikäli joku nyt haluaa lukea sarjakuvan niin että pariskunta pysyy kavereina niin tälle mahdollisuudelle on uhrattu peräti YKSI custom-sivu. YKSI SIVU. Tämähän on aivan kusetusta. Vielä enemmän kusetusta kun jatko-osassa Marcus ja Reis ovat selvästi valinneet tämän seksiä sisältävän suhteen polun. Mitä varten tämä järjettömän turha monivalinta on ängetty mukaan keskelle normaalisti edennyttä sarjakuvaa?

Kuitenkin, valituksesta huolimatta Crueltyssä on ainesta hyvään tarinaan ja se on tullut furrypiireissä hyvin suosituksi sarjakuvaksi. Kuvituksessa on paljon puutteita ja keskikohdan monivalinta on raivostuttavan tyhmä, mutta itse hahmojen kukkaan puhkeava suhde on toteutettu kauniisti.

TÄHDET: **1/2



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti