lauantai 18. tammikuuta 2014

Red Lantern - The Crimson Divine


NIMI: Red Lantern - The Crimson Divine
VUOSI: 2012
KUVITUS: Rukis & Alectorfencer

Red Lantern on melko tuore ja nopeasti laajaksi kasvanut sarja, jota löytyy myös novellimuodossa. Sarjakuva on kuitenkin sarjan selkäranka ja itse en tarinan ympärille kirjoitettua novellia ole lukenut. Sarjan on luonut Rukis, hän kirjoittaa tarinan ja piirtää sarjakuviin itse hahmot. Ensimmäisessä osassa taustapiirrokset on luonut Alectorfencer.

Päähenkilö on Amon, iältään noin kolmenkympin alussa oleva kultasakaali, joka on miespuolinen prostitoitu. Hänellä ei ole tarpeeksi rahaa ostaakseen itseään vapaaksi orjuudesta, eikä hänellä ole ollut kuukausiin tarpeeksi asiakkaita. Bordellin omistajatar ostaa itselleen uuden orjan, nuoren valkoisen tiikerin nimeltä Dhaval. Amonin tehtävä on opettaa naiivi poika talon tavoille ja valmistaa häntä hänen tulevaan työhönsä, eli huoraamiseen.


Amonin bordelli sijaitsee pienellä saarella, osana Shanivaarin saaristoa. Saarta ympäröivällä merellä kaksi ulkopuolista valtiota käy sotaa keskenään tuoden kenraali Lutherin laivaston satamaan odottamaan armeijalta vahvistuksia. Luther tykästyy Amoniin siitä huolimatta ettei hänen kansansa katso homoseksuaalisuutta hyvällä ja alkaa tapailemaan häntä salaa.

Tarina on monipuolinen ja teemastaan huolimatta siinä ei ole erityisemmin suuria moraalisaarnoja. Hahmot ovat realistisia ja oikeasti personaallisia. Rukis on hyvä tarinankertoja ja suoraan sanoen siinä parempi kuin piirtämisessä. Red Lanternissa yksittäiset ruudut voivat olla varsin kauniita, mutta monesti Rukisin hahmot ovat aivan liian haaleasti väritettyjä ja heidän ääriviivansa liian sumuisia Alectorfencerin kirkkaisiin ja rikaskontrastisiin taustoihin verrattuna. Rukisin käyttämä laji- ja rotukirjo on laaja, mutta tietynlainen peruspäätyyppi tuntuu puskevan läpi jatkuvasti oli sitten hänen piirtämä laji sakaali, australiankarjakoira, kettu tai hyena. Kaikki näyttävät melkolailla samalta.

Ääriviivat ovat aivan liian haaleita ja epätarkkoja välillä. Kuvasta käy myös yksi ongelma ilmi; Rukisilla on taipumus piirtää hahmojen päät epäluonnollisilta vaikuttaviin asentoihin heidän puhuessa. Amon katsoo todella rankasti sivulle kesken kaiken ja tämä ei näytä luontevalta.
Rukisin hahmot ovat realistisesti piirrettyjä, mutta välillä tuntuu realistisuuden olevan hänelle vankila, joka estää häntä antamasta hahmoille kiinnostavia ilmeitä. Toimintakohtaukset ovat myös hänelle suuri heikkous, jolloin hän mieluummin turvautuu rankkaan motion blurrin käyttöön kuin piirtäisi kohtaukset "kunnolla". Koska tapahtumat sijoittuvat paljolti bordelliin tapahtumapaikat sarjakuvassa ovat yleensä hämärävaloisia, mikä tuntuu antavan Rukisille tekosyyn olla laiska ja jättää hahmot vähemmän yksityiskohtaisiksi. Valon lähteiden käyttö tuntuu myös olevan vähän hukassa, kun katsojan kuuluisi tutkia hahmon ilmettä hahmon kasvot ovatkin varjon peitossa.

Mitä ihmettä toisessa ruudussa tapahtuu? Näen, että liikettä selvästi on paljon, mutta mikä liikkuu ja minne?
Kasvoilla on liikaa varjoja! Web-versiossa näemme kasvojen muutokset paremmin, mutta printtimuodossa tummat värit tummuvat entisestään ja pahimmassa tapauksessa kasvot ovat pelkkää epämääräistä tummuutta.
Kaikesta valituksesta huolimatta Rukisin taide ei ole hassumpaa. Siinä on useita virheitä, mutta itse tarina on vahva. Red Lanternin toista osaa, Convictionia, on ilmestynyt jo monta sivua ja Alectorfencerin tilalle taustapiirtäjäksi on vaihtunut Myenia. Myenian ja Rukisin yhteistyö vaikuttaa olevan sujuvampaa ja jälki luonnollisemman näköistä. Tällä kertaa molemmat osallistuvat taustojen ja hahmojen luontiin, joten tyylien ja taustan vs hahmojen välillä ei ole liian suurta kontrastia.

Red Lantern on aikuisille suunnattu sarjakuva, seksikohtauksia siinä kuitenkin on vain muutama eivätkä ne ole tarinan pää-asia. Tarina keskittyy enemmän siihen kuinka kurjaa on olla huora, ei siihen, että jee saa pilluakyrpääpyllyä kuten moni muu furrysarjakuva. Koska tarina on niin pitkä pelkällä seksillä ei olisi selvittykään.



Odotan kyllä seuraavaa osaa. Piirrosjäljen epätasaisuuden vuoksi tämä osa ei niin vakuuttanut minua, mutta olen nähnyt tulevia sivuja kakkos-osasta ja ne näyttävät varsin hyviltä. Tarinassa ei ole mielestäni suurempia moitteita.

TÄHDET: ***1/2


4 kommenttia:

  1. Hankin tämän arvostelun perusteella kyseisen sarjakuvan käpäliini, ja nyt voi sanoa vain yhden asian: KIITOS. Kiitos että ole täällä tehnyt tämän sarjakuvan olemassaolon alhaiseen ja matomaiseen tietoisuuteeni.
    *Eli sanotaan vaikka että tykkäsin suuresti, ja menetin yöuneni miettiessäni miten jatko-osassa käy.(tottapuhuttuna internetistä tuli ystäväni ja etsin käsiini pari valmista sivua kakkososasta...) ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei siistiä kuulla! Suosittelisin myös Nordguardia jos furrysarjat ovat mieleen.

      Poista
  2. Rehellisesti minusta Red Lantern on tarinana huomattavasti huonompi kuin sen sivunovelli Heretic. Amon on ensimmäisessä kirjassa jotenkin etäinen ja suurin osa konflikteista selviää liian helposti.Hereticissä päähenkilön konfliktit ja ongelmat ovat paljon paremmin esille tuotuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtään ihmettele, mielestäni Rukis on parempi tarinoitsija kuin kuvittaja. Viime aikoina hän on kyllä skarpannut kuvituksen suhtern paljon. Kiinnostukseni ei kuitenkaan riitä novelleja lukemaan sarjasta.

      Poista