keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

The Call of The Wild (sarjakuva)


NIMI: The Call of The Wild
VUOSI: 1990
KUVITTAJA: Ricardo Villagran
TARINA: Charles Dixon, Jack Londonin romaanin pohjalta

Ah jälleen yksi Jack Londonin romaanin pohjalta tehty kökkösarjakuva! Valkohampaasta tuntuu olevan miljoona sarjakuvaa ja monta elokuvaa, Erämaan kutsustakin kiitettävästi. Mutta hetkinen, tämän kertainen versio onkin oikeasti hyvä!?

Monta kertaa läpikäyty tarina kertoo siis varastetusta Buck-koirasta joka viedään Yukoniin vetokoiraksi kultakuumeen aikaan. Entinen lämpimässä ilmastossa kasvanut kotikoira sopeutuu arktisiin oloihin ja hänen alkukantaiset vaistonsa heräävät. Buck kulkeutuu omistajalta toiselle joista osa ei ole kaikista mallikkaimpia koiran omistajia, lopulta päätyen susien pariin luontoon.




Heti alkuun pitää kehua ulkonäköä! Todella korkealaatuista ilmeisesti akryyleillä tai gouachella väritettyä kuvitusta kelpaa katsella, etenkin kun ihmisten ja eläinten anatomiat toimivat. Verratkaa vaikka tähän Valkohammas-sarjakuvaan. Värimaailma on kirkas ja mielenkiintoinen, näteistä taustoista puhumattakaan.

Alkuperäisessä kirjassahan Buck on collien ja bernhardilaisen risteytys, yleensä kuitenkin hänet piirretään peruspystykorvana. Liekö syynä sitten kuvittajan laiskuus vai mikä, mutta tässäkin sarjakuvassa Buck on taas pystykorva mikä oli pettymys minulle. Rakastan vanhan aikaisia bernhardilaisia (nykyään koira on hyvin erilainen ja pilattu), rotu oli kultakuumeen aikaan yksi yleisimmistä vetokoirina käytetyistä roduista. Punavalkea väritys kuitenkin on sentään askel oikeaan suuntaan. Hämmentävästi Buckin naamakuvioinnit vaihtelevat vähän pitkin sarjakuvaa ja sarjakuvassa esiintyy myös yksi tai kaksi Buckia muistuttavaa koiraa mikä voi aiheuttaa sekaannusta.




Tämä on tähän mennessä paras Jack Londonin tarinoista tehty sarjakuva mitä olen lukenut. En odottanut tältä mitään, kunhan ostin vain huvin vuoksi. Hyvin positiivinen yllätys. Olisin kuitenkin toivonut lisää pituutta sarjakuvalle, sillä nyt kirja mennään läpi pikakelauksella ja jotkin merkittävät kohtaukset ohitetaan hyvin nopeasti.

Suunnitteilla on arvostella vielä ainakin yksi Valkohammas-sarjakuva ja -anime, en tiedä viitsinkö enää ostaa kummastakaan tarinasta lisää sarjakuvia koska niitä on yksinkertaisesti niin paljon ja laatu on yleensä huonoa. Lisäksi tuskin tekään jaksatte lukea aina samasta tarinasta?

TÄHDET: ***1/2




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti