sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Taidekirja - Anthro Art Anthology


NIMI: The Anthro Art Anthology Volume 1
VUOSI: 2010
KUVITTAJAT: Useita

AAA on kunnianhimoinen taidekokoelma joka on kuitenkin ilmeisesti ollut rahallinen pettymys tekijöille. Kirjaa myytiin kovaan hintaan ja vaikka siitä on tehty rajoitettu painos sitä on yhä myynnissä, eivätkä siihen osallistuneet taiteilijat ole vielä saaneet osuuksiaan myyntituotoista yli kolmen vuoden jälkeen. Kirjan kannessa lukeva Volume 1 vihjaisi että sarjaa ilmestyisi vielä lisääkin, mutta vahvasti epäilen näin käyvän. Tämä on sinänsä sääli, koska kirja ei missään nimessä ole huono.

Kirjaa varten ei ole tehty uusia kuvia, vaan kuten Amazing Wolf Artin tapauksessa projektin järjestäjä otti vastaan kuvaehdotuksia kirjaa varten eri taidesivuilla. Näistä ehdotuksista parhaimmat valittiin kirjaan.

By Leona Preston ja Laken Steeljaw
By Nimrais ja Dark Natasha
Kokoelma sisältää laajan valikoiman nykyajan furrytaidetta, mukana on anthroja/furryjä, taureja sekä fantasiavaikutteisia "tavallisia" eläimiä. Kuvitusta valittiin mukaan yhteensä 37 eri artistilta, joista suurimmalla osalla on melko realistinen tyyli. Mukana on myös muunlaisia tyylejä, mutta koko kirjan ajan taso pysyy tasaisen korkealla. Vain muutama kuva on mielestäni vähän sopimaton kirjaan hölmön aiheen tai huonon tason takia. Sivuja on yli sata ja kirja on kokoa A4, joten läpiselattavaa todellakin löytyy. Lopussa on myös jokaisen artistin yhteystiedot sekä osan artistin itse kirjoittamat tervehdykset ja esittelyt.

Painolaatu on todella hyvä, kuvat eivät näytä pikselisiltä tai mitenkään muuten kärsineiltä, vaikka niitä on varmasti jouduttu leikkaamaan ja kokoa muuttamaan kirjaa varten. Joka sivulla on erilainen värikäs kehys kuvien ympärillä joka on totta puhuen ehkä liiankin värikäs ja välillä vähän mauttoman puolelle menevä silmänraiskaaja. Layoutin tekijä on kuitenkin tehnyt hyvää työtä saaden kaikki kuvat mahtumaan hienosti omille sivuilleen juuri sopivan kokoisina.

By Blotch ja Akeyla
By Sekhmet ja Nimrais
Ärsyttäväksi koin sen kuinka kuvat ovat täysin sekaisin kirjassa. Moni artisti on lähettänyt kirjaan useamman kuvan ja sen sijaan että esim kaikki Nimraisin kuvat tulisivat järjestyksessä ne ovatkin levitetty pitkin kirjaa. Tämä nyt ei ole mikään vakava asia, mutta mieluummin katselisin kuvia jonkunlaisessa järjestyksessä kuin sikin sokin.

Kaunis ja arvokkaan tuntuinen kirja, ei voi muuta sanoa. Sillä on omat virheensä, mutta minä nyt pilkunnussijana löydän virheitä mistä vain. Harmittavaa että tälläinen projekti meni vähän pieleen. Kenties se olikin liian kunnianhimoinen, voin vain kuvitella kuinka kallista on painattaa yli satasivuisia suuria kirjoja kokoväreissä ja vielä näin hyvälaatuiselle paperille. Se nostattaa hintaa ja tälläisistä tuotteista ei ole totuttu maksamaan kovinkaan paljoa, ellei kyseessä ole turripornoa jota tästä opuksesta ei löydy.

TÄHDET: ****

By Swandog ja PrismArtGurl
By Jeddibub ja Flying Fox

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti