lauantai 1. maaliskuuta 2014

Taidekirja - Amazing Wolf Art

Kansikuva by Maria Anisimova.

NIMI: Amazing Wolf Art
VUOSI: 2009
KUVITTAJA: Useita

Tämä taidekirja on kokoelma useamman artistin susi-aiheisia töitä, takakansi mainostaa taidetta olleen kerätty kirjaan 13 maasta. Muistan DeviantArtissa olleen aikoinaan haku päällä tätä kirjaa varten, jossa kuka tahansa sai lähettää kustantajalle omia töitään ehdotuksena valmistuvaan kirjaan.

By Christina Penescu.
By Hiroyuki Setogawa.
By Elizabeth "Wildspiritwolf" Rupp.
Mukana on realistisia susia kuin myös fantasiasusia, myös ihmissusia/furryjä. Suurin osa kuvista on värillisiä, mukana on myös joitain mustavalkokuvia. Ilahduttavan monessa kuvassa on selkeä oma tyyli, omantakeinen aihe ja mielenkiintoiset värit ja tekniikat. Joistain realistisemmista kuvista valitettavasti tunnistan käytetyn mallikuvan heti ja tämä vähentää pointseja ainakin omalta osaltani, inhoan tarkasti mallista tehtyjä kuvia joissa omaa mielikuvitusta ja anatomian oikeaa ymmärtämistä ja hahmotusta ei ole käytetty juuri ollenkaan.

Yhtään kuvaa ei ole tehty tätä julkaisua varten, kaikki kuvat ovat artistien vanhoja kuvia joista sopivimmat on valittu kirjaan. Tämä on sekä hyvä että huono juttu. Kuviin on voitu laittaa aikoinaan paljonkin aikaa ja vaivaa koska niitä ei ole luotu tiettyä deadlineä varten, mutta toisaalta koirataidepiireissä aktiivisempi henkilö (minä) on nähnyt kuvat jo miljoona kertaa.

By Mikael Ålund, mallikuva löytyykin lähes heti Googlesta kuvahaulla "wolf head".
By Sandra SanTara.
Kirja on yllättävän pieni, 18 x 18 cm. Tämän takia osa kuvista näkyy vain osittain taitteen takia ja yksityiskohtaisemmat työt tuntuvat menevän hukkaan näin pieneen julkaisuun ahdettuna. Toisaalta pieni koko on ihan hurmaavaakin. Itse olisin kuitenkin halunnut tälläisille kuville A4-kokoisen kirjan.

Kuvien koko ja muoto vaihtelee paljon, mutta ne on saatu näytille kirjaan hyvin muutamia taitto-ongelmia lukuun ottamatta. Kaiken kaikkiaan kirja on hyvin ammattimaisen näköinen ja sitä kehtaa esitellä kelle tahansa. Artistien kirjo on mukavan laaja. Olisin vain toivonut isompaa kokoa ja artistien kommentteja.

TÄHDET: ***1/2

Kotimainen Minna Sundberg on myös päässyt mukaan kolmella työllä.
By Christy "Goldenwolf" Grandjean.

1 kommentti:

  1. Google on ystäväsi. ;)
    Kirja löytyy Blurbista useampana versiona, en tiedä mitä eroa versioiden välillä on kannen materiaalia lukuun ottamatta. http://www.blurb.com/b/593557-amazing-wolf-art Omani on kalliimpi Collector's Edition jossa tuskin on mitään fiiniä titteliä ja korkeaa hintaa ihmeellisempää lisänä http://www.blurb.com/b/593576-amazing-wolf-art-collector-s-edition

    VastaaPoista