maanantai 23. helmikuuta 2015

Rebellion


NIMI: Rebellion
VUOSI: 2012 (?)
TARINA/KUVITTAJA: Erika Schirmer

Rebellion on noin 20 sivuinen läpyskä, josta en saanut tilattua fyysistä kopiota, joten ostin siitä digitaalisen version. Kuvat on otettu digitaalisesta versiosta, jonka kuvanlaadussa olisi ollut parantamisen varaa. Kyseessä on siis pieni omakustanne, josta aiemmin on kerrottu Detrahin blogissa. Sarjakuva on saatavilla vain saksaksi.

Tarina on hyvin yksinkertainen. Isamu -koiraa ja hänen kavereitaan piinaavat Takerun ärripurrilauma, joiden takia Isamu kavereineen näkee nälkää. Kukaan ei uskalla panna vastaan Takerulle. Metsästäessään Isamu törmää laumattomaan Daisuke -suteen(?) ja paikalle saapuu myös Takerun laumalaisia. Syntyy kiista, jonka aikana äkkipikainen Daisuke saa takerulaisilta köniinsä. Isamu ottaa loukkaantuneen Daisuken laumaansa ja Daisuke vannoo kostavansa seuraavalla kerralla Takerulle. Isamu ja Daisuke lähtevät yhdessä vetämään Takerua köniin, voittavat ja... no, siinä se olikin oikeastaan.



Rebellion tuntuu ERITTÄIN keskeneräiseltä. Tarina on järjettömän yksinkertainen ja jo miljoona kertaa nähty eri koirasarjakuvissa. Itse hahmoissakaan ei ole mitään omaperäistä. Daisuken kaltaisia fledalla varustettuja angtisia susia on joka toisella koirapiirtäjällä. Mangatyyliä on kovasti yritetty apinoida rastereilla, piirrostyylillä ja hahmojen japanilaisilla nimillä, jolloin vaikutelma on hyvin teinimäinen. Taustoja ei ole viitsitty piirtää ollenkaan, vaan 90% ajasta koirat juoksentelevat valkoisessa tyhjiössä. Tarinankuljetus on myös huonoa. Takerusta annettiin kuva supervoimakkaasta diktaattorista, mutta Daisuke ja Isamu päihittävät sen hetkessä parin sivun mittaisessa taistelussa, jossa Daisuke ja Isamu hyökkäävät heti päävihollisen kurkkuun kiinni ja tappelu onkin pian ohi. Olisin odottanut jotain vähän eeppisempää.

Kuvitus on kohtalaista. Jäljessä ei ole mitään persoonallista, vaan juonen lailla kuvitus on täynnä muiden vaikutteita. Tekijä on ilmeisesti kokenut yksityiskohtien piirtämisen turhaksi, onhan rastereita olemassa. En olisi viitsinyt pyytää rahaa tälläisestä. Schirmer myy Amazonissa myös toista koira-aiheista sarjakuvaa, Kusabia, jonka saatan katsastaa myös jossain vaiheessa.

TÄHDET: *1/2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti