torstai 24. heinäkuuta 2014

The Painted Fox


NIMI: The Painted Fox
VUOSI: 1953
OHJAAJA: Alexander Ivanov

Tämä hieno vanha venäläinen animaatio on ainakin tällä hetkellä nähtävissä Youtubessa. Sama käyttäjä on ladannut myös muita vanhoja animaatiopätkiä tililleen. The Painted Fox on kymmenen minuuttia pitkä ja perustuu ukrainalaiseen satuun.

Kettu on kuten arvata saattaa tässäkin tarinassa ketku varas. Ketun varastaessa jotain karhun talolta kaikki metsän eläimet ajavat hänet tiehensä yhdessä. Kettu päätyy ihmisten kylälle, mutta sielläkin häntä ajavat takaa koirat. Paetessaan ketun päälle kaatuu maalia ja metsän eläimet pelästyvät nähdessään omituisen sinisen eläimen. Kettu keksii itselleen uuden nimen ja panee muut eläimet palvelemaan häntä.




Vanhat kansantarut ovat aina viihdyttäviä lyhyillä ja ytimekkäillä opettavaisilla kertomuksillaan. Ihan nokkelan tarinan lisäksi elokuvassa on myös varsin vaikuttavaa animointia. Eläinten, etenkin ketun liikkeet ovat sulavia ja kekseliäästi tehtyjä, menemättä kuitenkaan liian sarjakuvamaisiksi. Itse tyyli on hyvin miellyttävää ja viehättävää, siinä sopivasti ajan patinaa. Taustat olivat erittäin nättejä.

En oikeastaan keksi enempää sanottavaa animaatiosta, se kun on varsin lyhyt ja muutenkin aivoni ovat sulaneet tässä kuumuudessa. Suosittelen jokaista tsekkaamaan animaation itse, niin kauan kun se onkaan nähtävillä.

TÄHDET: ****


1 kommentti:

  1. Kävin katsomassa sen YT:ssä. Se kettu sai mitä ansaitsi ;) ja animaatio oli tosiaan todella sulavaa, harvoin näkee animaatioissa noin kaunista jälkeä.

    VastaaPoista