maanantai 21. heinäkuuta 2014

Balto - Jännittävä pelastusretki


NIMI: Balto - Jännittävä pelastusretki (Balto)
VUOSI: ??
OHJAAJA: ?????

Tätä on niin moni toivonut, toivottavasti olette nyt tyytyväisiä! Meinasin saada aivovaurion tämän katsomisesta. Tämä on siis surullisen kuuluisa halppisversio Baltosta. Syyllinen tämän jäätävän paskakasan syntymiseen on mikäpä muukaan kuin saksalainen Dingo Pictures. Äärimmäisen halvalla animaatioita tekevä yhtiö tuottaa noin puolituntisia pätkiä liukuhihnatahdilla, usein varastaen juonen idean ja/tai hahmodesignit tunnetuista animaatioista. Dingo Picturesin Dalmatialaiset -elokuva on aiemmin arvosteltu blogissa.

Jännittävä pelastusretki perustuu tietenkin kuuluisaan Nomen kurkkumätäepidemiaan, jonka ansiosta sankarikoira Balto nousi kuuluisuuteen. Historiallista tarkkuutta tästä elokuvasta ei kuitenkaan löydy sentin vertaa. Elokuva alkaa näyttäen sen äärimmäisen rasittavia sivuhahmoja kinastelemassa - Timbu on vilustunut nyhverö jääkarhu ja sen hyljekaveri (jonka nimen unohdin) on rasittava pikkuvittuilija, joka puhuu karsealla nasaaliäänellä. Näillä hahmoilla ei elokuvassa ole muuta sijaa kuin haaskata katsojan aikaa. Uroskoirat Balto ja Komo(?) tappelevat jatkuvasti Judy -nartun huomiosta. Kun kylän lapset sairastuvat kurkkumätään kahden parhaan koiran on lähdettävä lääkehakuun. Kilpailussa parhaimmat koirat ovat Balto ja Judy, mutta Judyn on jäätävä kotiin kun hänen rasittava pikkupoikaomistajansa ulisee ettei koira lähtisi. Siispä Balton on lähdettävä kilpailijansa Komon kanssa matkaan.



Komo ja Balto lähtevät kahdestaan matkaan kauloissaan vain pussukat, joiden sisällä kirjeet lääkäreille. Elokuvasta saa käsityksen, että koirat olisivat hakeneet lääkkeet Nomeen ilman ihmisten apua, vaikka näin ei tietenkään tapahtunut. Saapuessaan Anchorageen koirat tapaavat aiemmasta Dalmatialaiset -leffasta tutun Kulkuri -wannaben, sitten lääkäri antaa koirien mukaan lääkkeet. Jännästi lääkkeet ovat samoissa pussukoissa kuin koirien lähtiessä, puhumattakaan siitä miten muka kylän kaikille lapsille tarkoitetut lääkkeet mahtuisivat kahteen pieneen pussiin. Jatkuvasti väsymystään kitisevä Komo (jonka nimeksi by the way kuulin ensin Homo) ja aina niin urhea Balto lähtevät paluumatkalle. Kaksikko saapuu rotkon reunalle ja seuraa naurettava kohtaus, jossa väsynyt Komo yrittää hypätä rotkon toiselle puolelle, mutta tippuukin alas tuhat piruettia ilmassa heittäen samalla huutaen veret hyytävästi. Lopussa kylän lapset totta kai pelastuvat ja ah niin vitsikkäät jääkarhu ja hylje taas kinastelevat typeristä asioista ja haluan repiä naamani irti.

Animaation taso on jälleen kerran surkeaa. Hahmot ovat vain minimaalisesti liikkuvia clip-artteja ala-arvoisilla vesiväritaustoilla. Kaikki koirat ovat samojen ääriviivojen päälle tehtyjä, vain hieman eri väreillä väritettyinä. Ainut poikkeus taitaa olla Anchoragessa asuva koira, joka tosin on Kulkurin kopio ja tuttu jo aiemmista Dingo Picturesin tekeleistä. Ruudun reunoilla on suurimmaksi osaksi osittain leikkaantuneita hahmoja ja taustaelementtejä, en tiedä mikä siinä on niin helvetin vaikeaa saada kaikki näkymään ruudulla kunnolla.

Ei ihme, että kersat sairastuvat kun talojen seinätkään eivät ole kunnollisia.
Pingviinejä Alaskassa? +Nuo leikkaantuneet taustat RAAAHHHH!!!11!1
 Voisin mainita miljoonia epäkohtia tästä elokuvasta, en keksi mitään hyvää sanottavaa. Tämä elokuva pitää oikeasti nähdä itse tajutakseen sen perinpohjaisen huonouden. Eikä tämä ole suositus nähdä elokuvaa, sillä en voi mitenkään suositella tätä. Naurun aihetta tästä kyllä löytyy, mutta naurettavia kohtauksia varten pitää kahlata läpi monta pitkäpiimäistä, turhaa ja itsemurha-ajatuksia herättävää kohtausta. Elokuva kestää vain puoli tuntia, mutta tämä tuntuu ikuisuudelta.

En suosittele. Älkää katsoko.

TÄHDET: *


23 kommenttia:

  1. Paras-arvostelu-ikinä. xD

    VastaaPoista
  2. Kävin itsekin joskus kurkkasee tätä mielenkiinnosta Youtubesta, ei sitä kyllä kokonaan saanut katottua :'D Ei voi kuin ihmetellä miten tekijät ovat kehdanneet myydä näitä tekeleitä. Tuo nettisivukin on niin kämäinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvin olla, että Dingo Picturesin takana on vain yksi henkilö (+ääninäyttelijät), koska kaikki on tehty samalla paskaisella laadulla. Yrityksen kokoa on mahdoton sanoa, koska kenenkään nimiä ei mainita sivuilla tai elokuvien lopussa. Kun kenenkään nimiä ei julkaista on myös helppo ulostaa tälläisiä tekeleitä markkinoille ja rahastaa niillä.

      Poista
    2. Ahaa, en ollutkaan kiinnittänyt huomiota noihin seikkoihin. Nuo hahmotkin kun on niin matkittuja/clip art-kuvia niin ei ole pelkoa että tyylinkään perusteella tunnistaisi.

      Poista
  3. Repesin kunnolla lukiessani tätä arvostelua XD mahtavaa!

    VastaaPoista
  4. Itse taisin joskus kestää katsoa tämän ensiyrityksellä, koska pidin välissä 1,5h ruokatauon.. >_<

    100% nappiin osunut arvostelu. Mikä lukema "Aivovaurio level xxxxx" nyt tämän katselusaavutuksen jälkeen? xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yrittänyt katsoa tätä monta kertaa, aina jäi kesken siinä 5-10 minuutin jälkeen. En uskalla mennä lääkäriin saamaan tarkkaa diagnoosia aivovauriosyöpäni laajuudesta.

      Poista
  5. Huhhuh, millaista sontaa tämä animaatiopätkä oli kun katsoin. Voin kyllä sanoa että samasen Dingo Picturesin leijona viidakon kuningas on vielä karmeampaa katsottavaa, sitä kun katsoin 5 minuuttia, luulin että olisin jo yli puolen välin ja en kestänyt sitä enempää. Tämän Balton sain katsottua kokonaan varmaan vain siksi että pääosassa oli koiria. Erityisesti facepalm-reaktion sai minulla aikaan se kun Balto ja Komo pääsivät joen yli vammasesti hyppimällä jääpaloilla, mutta sudet eivät. Ne vain jäivät rannalle urisemaan. Toinen yhtä hämmentävä oli loppuosan koiravaljakkokohtaus, jossa koirat eivät olleet lainkaan millään kytkettynä valjakkoon tai valjakosta lähtevään mustaan nauhaan vaikka valjakko liikkui koirien perässä. Oikeastaan, koko filmi oli naurettavan surkea. Arvostelusi on siis juurikin paras mitä tällaisesta voi arvostella ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ihmetyttä Balton ja Komon matkaamista tarkkaavaisesti kyttäävä hirvi, oletin sen hyökkäävän kimppuun tai puhuvan jotain, mutta sitä vaan näytetään useaan otteeseen kyttäilemässä sankareita. ?? wut

      Poista
    2. Totta, sillä hirvellä ei ollut mitään osaa mutta minkähän takia sekin on pitänyt filmiin ujuttaa.. Noh, kai sekin on vaan koiria tirkistelevä stalkkeri jonka näyttämisellä saadaan vietyä katsojan aikaa melkein minuutti, että animaatio kestäisi vielä hiukan pidempään, bravo Dingo Pictures!

      Poista
  6. Satuin juuri sopivasti katsomaan alkuyöstä sen Amblin Entertainmentin Balton, joten tämä olikin hyvää jatkoa siihen. En tiedä miten olen missannut tälläisen mestariteoksen. Taattua Dingo Picturesin laatua, jonka jälkeen osaa taas arvostaa hyvin tehtyjä animaatioleffoja...

    VastaaPoista
  7. Hahah, kiitos arvostelusta, se meni juuri nappiin :D Minä katsoin paljonkin Dingo Picturesin tekeleitä joskus päiväkoti-ikäisenä, enpä muistanutkaan miten jumalatonta kuraa ne ovatkaan c':

    VastaaPoista
  8. Meillä taitaa olla Dingo Picturesin joku animaatio videolla... Sen verran tutulta noi koiralinet näyttää! Ei härre gyyd sanon mie. x_______x

    VastaaPoista
  9. Katsoin tämän joskus pentuna ja silloin jo tiesin että se on täyttä kuraa... :P Arvostelusi osui aivan nappiin!

    VastaaPoista
  10. Mikä teki tästä niin hyvän tekeleen että tälle ja Balto III -muutoksen tuulet leffalle annoit saman verran tähtiä? Balto 3 oli tietysti jo täyttä kuraa mutta tämä ei ole mitään, ei edes siihen verrattuna. Balto kolmosessa oli sentään hyvä animointi, ääninäyttelijät eivät olleet niin surkeita ja siinä esiintyvällä hirvellä oli oikeasti edes jotain osaa elokuvassa, muutakin kuin turhanpäiväisiä röhähdyksiä. En nyt yritä aiheettomasti dissata arvosteluja vaan kyseenalaistaa tähtien määrää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienin käyttämäni arvosana on yksi tähti. Tämän saaneet teokset ovat mielestäni täyttä paskaa, mutta niiden välillä voi silti olla paljon laatueroja. Ne ovat silti paskaa. Saisin tarkempia arvioita, jos arvosanani olisivat kouluarvosanoja tai pisteytys nollasta max sataan. Mutta tähdillä mennään. En kuitenkaan ole enää yhtä jyrkkä Balto 3:en suhteen, joten korotan sen peräti *1/2 arvoiseksi.

      Poista
  11. Mä en tiiä miks mä menin kattomaa ton...
    Minkä ihmeen takia eläimet ja ihmiset ymmäs toistensa puhetta? Ja miten voi olla noin vaikeeta laittaa hahmot ja taustat silleen, että ne ei leikkaanu reunoista? Ja se Komohomon kuolema... tais animaattorit luovuttaa lopullisesti siinä kohassa.

    VastaaPoista
  12. Ja näemmä DVD:n takakansitekstit on samaa tasoa animaation kanssa: http://www2.huuto.net/kohteet/balto---jannittava-pelastusretki-puhuttu-suomeksi/318446749

    VastaaPoista
  13. Tätä arvostelua parempi oli vain ukkelini ensinmäiset sanat tästä pätkästä. Tyyppi meni ihan hiljaiseksi, kun puhuin sille Balton kohtauksista. "Ollaanko me ny katottu välttämättä se sama Balto?"
    Valitettavasti... Tämä oli/on ainoa versio minkä hän on Baltosta nähnyt ja tästä johtuen pelkää katsoa edes sitä öh... alkuperäistä Baltoa. :'D
    Mut joo... Hiton douchebag hylje..

    VastaaPoista
  14. Hei satutko tietämään mikä erään animaation nimi/tekijä on? Joskus pienenä katsoin sellasen animaation jonka piirrustus tyyli oli jokseenkin samantapainen kuin tässä. Jos oikein muista niin siinä oli joku peura (luultavasti erittäin huono kopio Bambista), en kuitenkaan ole yhtään varma, mutta niin muistelen:D Siinä ei muistaakseni puhuttu suomea, vaan jotain saksaa tai venäjää tai muuta vastaavaa. Katoin tuon Dingo picturesin sivulta että sen tekemä se ei ainakaan ollut. Tää kuvaus nyt on vähän huono johtuen vain siitä että olin todella pieni kun sen katsoin, enkä muista siitä kunnolla juuri mitään.. Mutta toivottavasti sait nyt jotakin selvää:D Olen yrittäny googlettaa sitä vaikka miten, mutta en vain löydä siitä mitään tietoa. Kuollaksenikaan en muista sen nimeä ja se tässä nyt minua on häirinnyt jo muutaman vuoden.

    VastaaPoista
  15. Anonyymi: Olisko kyseessä tämä? http://www.dingo-pictures.de/en/goldie-en.htm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni se ei ollu tämä.. Tunnistaisin kyllä heti jos näkisin sen dvd-kannet. Siitä siis on dvd julkaisu jonka katsoin joskus sillon kun dvd-levyt oli vielä uusi juttu

      Poista
  16. Tämä on kyllä niin surkea että melkeinpä hyvä, humoristisella tavalla xD nauratti mielettlmästi tämä arvostelusikin, kun tiesi, mihin juttuihin viittasit. Tämä on kyllä pakko nähdä, jotta sen huonouden ymmärtää. Hyvä teksti :)

    VastaaPoista