perjantai 9. toukokuuta 2014

Tuotannossa olevia koiraeläinanimaatioita

Seuraavaksi esittelen uusia lupaavia animaatioita, jotka toivottavasti valmistuvat jossain välissä. Koiraeläintarinoita ei koskaan ole liikaa ja onneksi tekeillä on useampi hyvältä vaikuttava leffa. Kaikki kuvat ovat joko elokuvien konseptitaidetta tai screenshotteja julkaistuista animaatiopätkistä.


Aloitan kierroksen leffalla jota tällä hetkellä odotan eniten, kyseessä siis Dawgtown. Elokuvan kohderyhmä on teinit ja aikuiset, jonka avulla käsittelyssä olevat rankat teemat pääsevät kunnolla esille. Dawgtownin pää-osassa on nuori taistelukoira josta ennustetaan seuraavaa suurta tähteä, mutta koira suunnitteleekin taistelukoirien vapauttamista. Teema on virkistävän erilainen ja toivottavasti melko realistisesti toteutettu. Koirataisteluista melko paljon lukeneena olen hirveän tarkka aiheen suhteen ja vähän harmittaa kuinka elokuvassa laji esitetään ilmeisesti vain mustien ghetto-aktiviteettina. Animaation tyyli on myös saanut paljon vaikutteita katutaiteesta, mikä on itselle pettymys mutta pidän kuitenkin konseptitaiteesta tähän mennessä. Pätkiä itse animaatiosta ei ole vielä julkaistu, mutta tällä hetkellä kaikki yhtiön tekemät varainkeruut netissä ovat onnistuneet hyvin ja mukaan on saatu kyvykkäitä ääninäyttelijöitä ja animaattoreita, joten uskoisin elokuvan valmistuvan muutaman vuoden sisällä.


Jälleen yksi White Fang. Jack Londonin kirjasta on tehty jo monta eri versiota, mutta yksi lisää ei haittaa. Tämä ranskalainen projekti on ollut tekeillä jo vuosia ja välillä oli täysin jäissä, eikä sen tulevaisuus vieläkään ole aivan varma. Toivotaan kuitenkin että se saadaan tehtyä, sillä elokuvan traileri (klik klik) on varsin herkun näköinen. Edellisen tuotantoyhtiön sulkeutuessa White Fangin on ottanut harteilleen nyt Superprod -yhtiö ja julkaisuajaksi suunniteltu jo talvea 2014.


Wolf on ollut ikuisuusprojekti ja olemassa niin kauan kuin muistan. Projektia tehdään täysin vapaaehtoistyönä, kukaan ei saa palkkaa työstään joten projektin edistyminen on ollut erittäin hidasta ja animaation laatu ei vielä ole ihan vakuuttanut minua. Tarinasta en osaa tarkemmin sanoa, mutta virallisen nettisivun mukaan elokuva käsittelee susien vainoa 20-luvun Amerikassa. Kotimainen Lupus on itse asiassa työskennellyt tämän projektin parissa ja ei ihme että hänen Sudentaival muistuttaa paljon Wolfia. Studion julkaisemia animaatiopätkiä voi katsella heidän Youtube-tilissä.


Disneyn uusi projekti Zootopia sijoittuu eläinten asuttamaan maailmaan ilman ihmisiä. Pääosassa olevaa kettua syytetään rikoksesta jota hän ei ole tehnyt ja vastapelurina toimii jänispoliisi. Monet furryt varmasti ilahtuvat tästä elokuvasta, itse en vielä ole vakuuttunut ideasta. Projektista on julkaistu vain konseptitaidetta ja taidan veikata että lopullinen elokuva tehdään *yllätys, yllätys* tietokoneanimaationa. Onneksi ainakin nämä muut uudet lupaukset ovat perinteisiä animaatioita.


The Saga of Rex on ehdottomasti omaperäisin näistä projekteista. Tarina kertoo ketusta joka kaapataan avaruusalukseen. Matkallaan hän tapaa monenlaisia avaruusotuksia ja rakastuu siniseen avaruuskettuun. Tähän mennessä julkaistua, hienolta näyttävää animaatiota voi katsella täällä. Scifin fanittajana tykkään erikoisesta aiheesta paljon. Elokuvasta tulee ilmeisemmin lyhytelokuva, mutta mitäs se haittaa. Hieman naivistinen tyyli tosin hämmentää yhdistettynä scifiin, mutta itse animointi on ihailtavan sulavan näköistä. Dawgtownin lailla TSOR on myös kerännyt varoja netissä faneilta ja onnistunut keräyksissään hyvin.

7 kommenttia:

  1. Mukavan ajankohtaista tietoa onnistuit välittämään. Hoo. ~

    VastaaPoista
  2. Ooh, paljon odotettavaa tulevilta animaatioilta! Muistan, kun liityin dA:han, niin ensimmäinen minulle jutellut koiraeläinpiirtäjä työskenteli juurikin tuon Wolfin parissa ja olen siitä asti leffaa odottanut. Toivottavasti elokuva valmistuisi joskus. :s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tässä reilusti yli kymmenen vuotta vierähtänyt... :'D Aina kannattaa toivoa.

      Poista
  3. Huu, tämä oli kyllä hurjan mielenkiintoinen päivitys! Dawgtownissa vaikuttaisi tosiaan olevan mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä juoni. Pakko sanoa, ettei piirrostyyli iske minuunkaan, vaikka pidän sarjakuvamaisemmasta tyylistä.

    White Fangin uusi versio vaikuttaisi hyvin kauniisti animoidulta. Tykkäsin myös kovasti siitä, että alussa oli Susikoira-kirjasta tuttu kohtaus, jossa Valkohammas-pentu ryömii valoa kohti luolasta. Pentu oli todella söpösti piirretty ja nätisti animoitu! Sen sarjakuvamaisuus vähän yllätti, kun tuon esimerkkikuvan perusteella odotin realistista jälkeä. Ei minulla ainakaan ole silti valittamista sen suhteen, söpönen pentu. :3

    Wolffistakaan en ollut kuullut mitään - olenkin tässä välistä miettinyt, mitä Lupus nykyään puuhailee. Katselin noita animaatiopätkiä. Saalistuskohtaus oli hivenen tönkkö, mutta luonnospuolella oli paljon sulavasti animoitua materiaalia..

    Zootopiaa jään myös mielenkiinnolla odottelemaan. Olisi kyllä hienoa, jos Disney tekisi pitkästä aikaa kunnon piirroselokuvan, mutta taitaa olla turha toivo.. No, kyllä sitä 3D:täkin hyvälaatuisena katsoo.

    The Saga of Rex teki vaikutuksen, vaikkei mitään ykkössuosikkipiirtotyyliäni olekaan. Yksinkertaistettu ja tuollainen hiukka söpöilevä tyyli, mutta silti aika vaikuttavanoloista animaatiota. Jännä nähdä, millainen elokuvasta tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko Lupuksen enää olevan mukana Wolfissa, ainakaan aktiivisesti. Hän tekee nykyisin työtä graafisena suunnittelijana. Wolfin saalistuskohtaus oli ensimmäisiä ellei se ensimmäinen kohtaus joka esitettiin yleisölle, joten sen laatu on huonompaa muihin verrattuna pituudesta huolimatta. Silti näen välillä tönkköyttä ja anatomiapieruja uusimmissakin pätkissä, mutta ehkä nämä sitten vielä hiotaan pois viimeistelyvaiheessa.

      Poista
  4. Uu, lupaavalta vaikuttavia animaatioita. Jäljeltään White Fang miellyttää omaa silmääni eniten, mutta mukavaa olisi päästä joskus tutustumaan vaikka kaikkiin. Kiitokset tästä!

    VastaaPoista
  5. (En tiedä nyt, onko tämä oikea paikka, mutta antaa nyt mennä)

    Kerron nyt vain ihan by the way, että Disneyltä olis tulossa tällainen koira-aiheinen lyhytelokuva:
    http://blogs.disney.com/insider/2014/08/27/winston-the-terrier-revealed-as-star-of-disneys-feast/

    VastaaPoista