tiistai 20. toukokuuta 2014

Je T'Aime


NIMI: Je T'Aime
VUOSI: 2010
OHJAAJA: Mamoru Oshii

Tämä omituinen lyhytelokuva (noin 9 minuutin pituinen + lopputekstit) kertoo bassetista, joka vaeltaa yksin hylätyssä aavekaupungissa. Koira kaipaa kontaktia ihmisen kanssa ja tapaa jonkinlaisen robotin, jolle koira tuo joka päivä palloja heitettäväksi, mutta robotti ei kiinnostu niistä. Kun koira tuokin robotille pommin, jota robotti lienee etsinytkin, robotti tuhoaa pommin ja samalla itsensä.

En oikeastaan saanut tästä mitään irti. Tarina on omituisesti toteutettu, vaikka se onkin kiinnostava. Elokuvan aloitus on hyvä, koira herää tyhjässä kaupungissa rauhallisen ja surumielisen musiikin soidessa. Jonkin aikaa tutkitaan paikkoja ja katsojalle varmistuu että koko kaupunki tosiaan on autio. Sitten paikalle ilmestyykin yhtäkkiä robotti ja musiikki muuttuu dramaattisemmaksi. Robotin ensimmäinen ilmestyminen on kuvattu sekavasti, enkä minä ainakaan tajunnut mitä ihmettä tapahtui kuin vasta seuraavan kerran kun robotti näytetään kunnolla. Sitä ennen kuitenkin koira vaeltelee taas yksin ympäri kaupunkia, mutta nyt taustalla soi täysin sopimattomalta kuullostava laulu.




Animointi elokuvassa on kaunista ja huoliteltua, mutta se ei kuitenkaan riitä pelastamaan liian irralliseksi jäävää kokonaisuutta. Rakastan scifiä ja koiria, mutta tämä jätti kylmäksi. Mamoru Oshii on tunnetun Ghost In The Shellin ohjaaja, jota en vielä ole nähnyt vaikka omistankin sen. Kenties tämä lyhytelokuva olisi avautunut enemmän jos olisin nähnyt GITS:n ennen, mutta toisaalta lyhytelokuvan kuuluisi toimia itsenäisestikin.

TÄHDET: **


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti