sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Oliver ja kumppanit (sarjakuva)


NIMI: Oliver ja kumppanit (Oliver & Company)
VUOSI: 1989
KUVITTAJA: ??

Oliver ja kumppanit ei tosiaan kuulu lempielokuviini Disneyn tuotannosta, eivätkä aiemmin arvostelemani Disney-elokuvien sarjakuvaversiot ole olleet häävejä. Tämä sarjakuva oli kuitenkin ihan hyvin piirretty mikä oli iloinen yllätys. Tyyli matkii elokuvan tyyliä onnistuneesti, eikä näytä että taiteilijan olisi väkisin tarvinnut kopioida vierasta tyyliä.



Sivuja kuitenkin vaivaa kiireinen layout, joka sivulle on tungettu turhan monta paneelia joissa jokaisessa on monta hahmoa ja puhekuplaa yhtäaikaa. Sarjakuva on pidempi kuin jotkin muut elokuviin perustuvat sarjakuvat joita olen lukenut, mutta tapahtumat ovat silti kiireisen tuntuisia.

Tapahtumat ja repliikit seuraavat tarkasti elokuvan tapahtumia, mutta jostain syystä alussa Oliver kommentoi kaikkea mitä hänelle tapahtuu. Tämä on ÄRSYTTÄVÄÄ. Kyllä lukija ymmärtää mitä tapahtuu vaikkei Oliver sanoisikaan mitään laimeata välikommenttia.



En vieläkään pidä koirajengin omistavasta pultsarihemmoa, jonka nimi näköjään suomiversiossa on Pultsi. Eikö tämä ole vähän loukkaava ja sopimaton nimi?

Onnistuin lukemaan yhden paneelin väärin:

Oikea sana oli "varastelee".
 
Ihan kelpo sarjakuva nuorimmille lukijoille, mutta ei tarjoa mitään elokuvan nähneille. Kuvitus on ihan mukiin menevää, muttei missään nimessä ihmeellistä. Samanlainen tasapaksu tapaus kuin elokuvakin.
 
TÄHDET: **
 
 



2 kommenttia: