tiistai 4. maaliskuuta 2014

Miksi en halua kirjoittaa Gingasta?


Joka kerta kun otan vastaan ehdotuksia mitä teoksia arvostelisin seuraavaksi Hopeanuolen ja Weedin perään kyselee vähintäänkin pari henkilöä. Tämä on todella turhauttavaa, älkää ymmärtäkö väärin - Hopeanuoli oli suuri osa lapsuuttani ja yhä tänä päivänäkin innokkaasti seuraan Takahashin uraa, keskustelen Hopeanuoli-foorumeilla ja luen aiheesta blogeja. Mutta Hopeanuoli ja koko Ginga-sarja on Suomessa hyvin tunnettu ja aihe on loppuun kulutettu.

Haluan tässä blogissa esitellä vähän tuntemattomiakin koira-aiheisia animaatioita ja sarjiksia, enkä oikein ymmärrä miksi eniten lukijoita ovat saaneet artikkelini juuri Hopeanuolesta ja Weedistä. Näistä sarjoistahan voi lukea miljoonassa muussakin blogissa? Hyviä pelkästään Gingalle omistettuja blogeja ovat muun muassa Hopeatiikeri, Kaksoissola, Hopeanuolen Tomodachi sekä moni, moni muu. Gingablogeja tuntuu ilmestyvän nykyään kuin sieniä sateella.


Yllä näette tämän hetken luetuimmat artikkelit blogissani. Hopeanuolen ja Weedin lukijakahmaus on huomattavaa. Tämä on vähän hämmentävää yksinkertaisille aivoilleni, miksi ihmiset haluavat lukea teoksista joista on jo kirjoitettu miljoonaan kertaan ja jonka he ovat nähneet miljoona kertaa? Sen sijaan että voitaisiin tutustua johonkin itselle aivan uuteen jännittävään teokseen josta voisi tulla se seuraava suuri suosikki?

Gingaa on myös yksinkertaisesti niin perkeleen paljon. Pelkkä ajatus mangaversioiden arvostelusta heikottaa, sillä Hopeanuolen kohdalla uudestaan pitäisi lukea 18 pokkaria, Weed-mangan julkaisu on Suomessa vielä kesken ja sitä laitosta onkin ilmestynyt kokonaisuudessaan 60 osaa. Sarjat ovat niin pitkiä että ne pitäisi arvostella osissa, Hopeanuoli jakautuisi Akakabuto-osaan ja susi-osaan, Weed useampaan osaan. Erillisiä postauksia tulisi siis todella paljon pelkästään näistä kahdesta mangasta ja jos kirjoittaisin kaikki yhtäaikaa Hopeanuoli dominoisi blogia aivan liikaa. Tahdon kuitenkin kirjoittaa monipuolisesti erilaisista teoksista ilman että yksi tietty teos saa liikaa huomiota.

Aion kuitenkin arvostella nämä mangat jossain vaiheessa, olisin kiitollinen jos niiden perään ei enää kyseltäisi. Nämä teokset ovat kaikille tuttuja ja moni muu on ehtinyt arvostella ne, en usko voivani tuoda tähän soppaan enää mitään uutta ainesosaa. Arvostelen Ginga-sarjoja vähitellen jotta ne eivät peittäisi alleen muita arvosteluja, monipuolisuus on asia jonka haluan blogissa säilyttää.


7 kommenttia:

  1. Kiitos blogini mainitsemista tekstisi yhteydessä.

    Itse olen pitänyt nimenomaan siitä, että blogissasi on tarjolla jotain muutakin kuin Gingaa. Siitä johtuen onkin blogisi ihanan poikkeuksellinen ja erikoinen. Mistään muualta en ole nimittäin saanut niin hyvää tuntumaa muihin koirasarjoihin kuin tästä blogista. Kiitokset siis siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yrittänyt löytää vastaavanlaisia blogeja jotka kertoisivat kaikista koirasarjoista, mutta kaikki tuntuvat keskittyvän Hopeanuoleen. Edes Wolf's Rainista joka on Suomessa melko suosittu en ole löytänyt blogia, tai sitten en ole etsinyt tarpeeksi. http://koiranvirat.blogspot.fi/ Detrahin Koiranvirat-blogi ei ole pitkään aikaan ollut aktiivinen, mutta siellä kerrottiin koirasarjiksista. Kirjoitustyyli oli mieleeni vähän liian homssuinen, mutta tämä oli ainut laatuaan mitä olen löytänyt.

      Poista
  2. Samaa mieltä Kiatsun kanssa, blogisi on mielenkiintoinen juuri muiden kuin ginga-arvostelujen takia. Jatka samaan malliin! Toivottavasti löydät jatkossakin (ei-ginga) aiheita joista kirjoittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aiheet eivät lopu kesken, siitä ei ole pelkoa. Löydän uusia sarjiksia ja piirrettyjä melkein joka viikko, sarjiksia jostain syystä enemmän. Välillä pitää oikein hillitä itseä etten taas tekisi uutta postausta!

      Poista
  3. Tuo tuntemattomien sarjojen esittely on juurikin tämän blogin helmi. Itse olen tämän kautta tutustunut moniin uusiin hyviin juttuihin (juuri tänään tuli katsottua tuo vaikuttava Chirin-elokuva) ja muistanut vanhoja hyviä (esim. Shonen Mowglit innostuin katsomaan uudelleen läpi sen jälkeen, kun sarja arvosteltiin täällä).

    Ginga ei ole paha aihe, mutta täytyy myöntää, etten itse jaksa lukea mitään arvosteluja kaikista mahdollisista pokkareista yms. ja koko manga olisi tosiaan varsin laaja kokonaisuus. Uskon, että Suola Kuupielessä TUO uusia näkökulmia esiin silloin, kun Ginga-juttuja kirjoitat, koska tässä blogissa on sellainen nasevan kriittinen sävy. Esimerkiksi tuo "Mikä Ginga-hahmo olisin?" toi Johnin ihan uudessa valossa esiin.

    Toivon, että kirjoitat jatkossa monipuolisesti eri julkaisuista ja vähän aiheen vierestä, mutta mielestäni Gingasta kirjoittamista ei tarvitse mitenkään pyydellä anteeksi silloin, jos siitä on jotain uutta ja mielenkiintoista kirjoitettavaa. Pistää vähän silmään, kun aika moni Ginga-artikkeli alkaa sillä, miten korostat, ettei SK ole Ginga-blogi ja ettei Gingasta olisi tarkoitus jatkuvasti kirjoittaa. Ei Gingasta kirjoittamista tarvitse mitenkään hävetä, yksi mielenkiintoinen tarina muiden joukossa.

    Vastapainoksihan voisi muista mielenkiintoisista sarjoista kirjoittaa useampia artikkeleja ja vertailuja? :) Esim. "Mikä hahmo olisin Viidakkokirjassa?" tai vertailla Ringing Belliä ja Arashi no Yoru nia? Tai esitellä vähempi koiraeläinkeskeisten elokuvien koirahahmoja ja pohtia niiden rooleja tarinoissa?

    Täytyy kyllä myöntää, että itsekin tartun vähän hanakammin itselle tuttujen teosten arvosteluihin, vaikka noiden uusien hienojen tarinoiden löytäminen sitä todellista nannaa onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomaan vähän väliä päätyväni kirjoittamaan tai haluavani kirjoittaa jotain Gingasta, mutta olen niin vainoharhainen siitä että blogista tulisi liian Hopeanuoli-painoitteinen! Sitten tulee aina etukäteen pyydeltyä anteeksi vaikka oma blogihan tämä on..

      En usko koskaan voivani kyllästyä Hopeanuoleen, mutta lukijat varmasti voivat.

      Aion välillä kirjoittaa erikseen artikkeleita muista sarjoista, jossain vaiheessa ainakin teen listauksen omista lempiuroksistani ja lempinartuistani.

      Poista
    2. Tuo suosikkiurokset ja suosikkinartut -listaus kera jonkunmoisten perustelujen kuulostaa mielenkiintoiselta aiheelta ainakin. :D

      Poista