torstai 20. maaliskuuta 2014

Kajika


NIMI: Kajika
VUOSI: 1998
TARINA/KUVITTAJA: Akira Toriyama

Tämä tapaus onkin niiltä ajoilta jolloin manga oli vasta juuri lyönyt Suomessa läpi ja tänne tuotiin ties mitä halvalla ostettua kuraa, koska mikä tahansa tuntui myyvän suomalaisille mangan nälkäisille teineille. Kajika on kuuluisan Dragonballin tekijän Akira Toriyaman yksiosainen manga, josta ei samanlaista intohimoa välity kuin aikaisemmasta Dragonballista.

Kajika on outoja supervoimia hallitseva poika joka vuosia sitten tappoi ikivanhan ketun huvikseen,  jolloin kettu langetti pojan ylle kirouksen. Kirous poistuu mikäli Kajika saa pelastettua tuhannen olennon hengen. Etsiessään pelastettavia Kajika tapaa pulassa olevan Haya-tytön joka suojelee viimeistä lohikäärmeen munaa pahalta organisaatiolta.



Sanoisin että 90% ajasta mangassa kuluu taisteluun, Dragonballissa taistelut olivat sentään mielenkiintoisia mutta Kajika on selvästi pelkkä välityö johon ei ole uhrattu suurta vaivaa. Tämän takia hahmoilla ei ole mitään erityisen kiinnostavia voimia/erikoisliikkeitä ja taistelut ovat melko tylsiä. Taisteluiden ohessa on paljon epämääräistä juoksentelua pitkin aavikkoa.

Painolaatu tässä mangassa on huonoa. Joidenkin lukujen alussa on alunperin ollut värillisiä sivuja, jotka tässä on painettu aivan järjettömän tummiksi. Sivuista ei mitenkään saa selvää, ja jos saakin niin ei tätä lukunautinnoksi voi luonnehtia.

Niin tummaa, ääh!
Kajikassa ei ole oikeastaan mitään erityisen kiinnostavaa, lähinnä sen tekijä toimi myyntivalttina. Tarina on puolivillainen eikä maailman ja päähenkilön taustoja selvitetä kunnolla, muuta kuin ohi mennen. Lopputaisteluun kuluu lähes puolet pokkarista ja sitten tarina loppuukin töksähtäen hölmöllä vitsillä.

Plussaa kuitenkin on että kuvitusta on helppo seurata ja tarina on suoraviivainen, tämän lukee helposti yhdessä illassa läpi jos ei ole muuta tekemistä.

TÄHDET: **1/2



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti