sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Beasts of Burden - Neighborhood Watch


NIMI: Beasts of Burden - Neighborhood Watch
VUOSI: 2012
KUVITTAJA: Jill Thompson
TARINA: Evan Dorkin

Neighborhood Watch on pieni kokoelma kolmesta tarinasta jotka on luotu Animal Rites-kokoelman jälkeen. Kyseessä on siis vain pieni sarjakuvalehti siinä missä edellinen oli paksu kirja, mutta arvasin etten jaksaisi odottaa seuraavaa isoa kirjaa.

Sarja kertoo siis Burdenin lähiössä asustavasta koirajoukosta (+ yksi kissa), joka taistelee paikkakunnan paranormaaleita olentoja ja ilmiöitä vastaan. Tämä lehti sisältää kolme lyhyttä tarinaa, ensimmäinen ja heikoin tarina kertoo kanalaa ahdistavasta peikosta, toinen tarina kertoo ikivanhan sotamastiffin tarinan ja viimeinen ja omasta mielestäni parhain tarina keskittyy vaeltaviin lammashaamuihin.




Tarinoiden välillä on mukavaa vaihtelevuutta ja jälleen vahvistui mielikuvani siitä että Beasts of Burden on X-Files koirilla. Kumpikin sarja käsittelee erilaisia paranormaaleja ilmiöitä vakavalla tavalla, ripotellen kuitenkin hyvää huumoria sekaan.

Kuvitus on edelleen todella nättiä, joskin tuossa ensimmäisessä peikkotarinassa väritys on vähä tylsää ja suttuista. Valitettavasti en voi antaa tälle yhtä korkeita pisteitä kuin Animal Ritesille, vaikka kokoelmakirjassakin oli heikkoja tarinoita siellä kuitenkin luonnollisesti oli enemmän myös näitä mahtaviakin tarinoita. Tässä lehdessä ensimmäinen tarina ei iskenyt millään tavalla. Odottelen innolla seuraavaa suurta kokoelmakirjaa, joskin sitä taitaa joutua odottamaan vielä vuoden parin verran.

TÄHDET: ***1/2




7 kommenttia:

  1. Oii mukavaa että Beasts of Burden saa jatkoa! Minulla onkin Animal Rites -sarjakuvakirja, jota en harmikseni ole vielä kerinnyt lukaisemaan loppuun (tekosyitä, eihän mulla muuta olekkaan kuin aikaa...), mutta mm. tämän tekstin innoittamana taidan viimein kaivaa sen kirjahyllystäni ja rykäistä lukien loppuun! Upeaa taidetta näissä BoBeissa kyllä on, ja varmaan kutakin sarjakuvaruutua minuuttitolkulla juuri töllätessä lukeminen onkin jäänyt vaiheeseen... :D

    Löysin blogisi Kaksoissolan foorumin kautta ja heitin samantien osoitteen suosikkeihini - rupean kyllä ehdottomasti seuraamaan näitä kirjoituksia! Mielenkiintoinen aihe ja mielenkiintoisesti kirjoitat, koiraeläinaiheiset sarjakuvat ja animaatiot ovat ylläripylläri lähellä sydäntäni, joten mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia postauksia :3 Niitä odotellessa voisinkin selata blogisi läpikotaisin, tulee varmasti vastaan monia monia sellaisia tapauksia, mistä en ole ennen kuullutkaan~

    Kiitos kun kirjoitat tätä!

    VastaaPoista
  2. Äsh no sitähän mun piti kysyä, että onko tulevaisuudessa luvassa siis toinen Beasts of Burden -kokoelmakirja, johon nämäkin Neighborhood Watch -sarjakuvat kuuluvat? Onko mitään tietoa, milloin tällainen Animal Ritesin kaltainen paksu kirja olisi luvassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tulee toinen kokoelmakirja, kunhan sarjaa ehtii ilmestyä tarpeeksi toista kirjaa varten. Ilmestymistahti vaikuttaa olevan vähän hidas, mikä on ihan ymmärrettävääkin toisaalta kun tekijöitä on vain kaksi. Batmania sun muita suosittuja sarjojahan on tekemässä iso määrä käsikirjoittajia, piirtäjiä ja värittäjiä.
      Kiitos kommenteista, aina kivaa saada uusi lukija.

      Poista
  3. Moikka! Osaisitko vinkata, mistäköhän tän toisen osan voisi bongata fyysisenä? Animal Rites & Hunters and Gathers (2014) löytyivät suhteellisen helposti Amazonin ja Disposable Heroes Comicsilta, mutta jostain syystä tälle tokalle osalle en löydä Dark Horsen sivuiltakaan muuta kuin linkin elektroniseen versioon. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko toisen kokoelmakirjan vielä ilmestyneen

      Poista
  4. Siis mistä sitten itse luit tämän Neighborhood Watchin arvostelua varten, ts. ostitko lehtenä vai hankitko elektronisen version?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin, että tokalla osalla tarkoitit toista kirjaa. Neighbourhood Watch löytyy helposti Ebaystä.

      Poista