torstai 16. tammikuuta 2014

Nazi Werewolves From Outer Space


NIMI: Nazi Werewolves From Outer Space
VUOSI: Ensimmäinen osa vuodelta 2011
KUVITTAJA: Dean Juliette
TARINA: Simon Sanchez

Olin niin iloinen saadessani viimein ulko-avaruuden natsi-ihmissudet käpäliini! Olin kauan sitten löytänyt sarjasta kuvia netissä ja aluksi luulin sen olevan vitsi, mutta kyseessä on kuin onkin oikea sarjakuvasarja! Sarjakuvaa on tähän mennessä ilmestynyt kaksi numeroa joiden perusteella tämä arvostelu on kirjoitettu.

Tarina kertoo kirjaimellisesti ulko-avaruudesta hyökkäävistä natsi-ihmissusista. Heitä johtaa kukas muukaan kuin Hitler itse, hänen päänsä on liitetty gorillan ruumiiseen. Miksi? Miksi ei! Päämääränään heillä on tietenkin maailman valloitus tappamalla läjäpäin ihmisiä sekä muuttamalla heitä laboratorioissaan zombeiksi ja ihmisten ja eläinten sekasikiöiksi.



Natsi-ihmissudet on erittäin virkistävä sarjakuva, se ei yritäkään olla vakava tai realistinen. Kaikki vedetään överiksi ja veri lentää joka toisella sivulla. Natsien hyökkäystä ei millään tavalla perustella. Jo ensimmäisellä sivulla natsien avaruusalukset viuhahtavat tyhjästä paikalle ja verilöyly alkaa, mitään ei selitellä eikä mitään tarvitakaan selitellä.

Miinuspuolina pidän sarjakuvien lyhyyttä. Indie-sarjakuvilta tämä kuitenkin on ihan odotettua, harrastelijavoimin on vaikea löytää aikaa sarjakuvalle josta saatu rahallinen voitto jää vaatimattomaksi. Toinen miinus tulee siitä että välillä puhekupliin on eksynyt liian pientä tekstiä jota on hankala lukea.
Myös perspektiivi on artistilla välillä vähän hakusessa, mutta ei liian häiritsevästi. Yleisesti ottaen sarjakuvan kuvitus on mukavaa katseltavaa ja ammattimaisen näköistä.

Esimerkki liian pienestä tekstistä.

Tämä sarjis oli oikea napakymppi minulle. Rakastan ihmissusia, rakastan natseja (aiheena), rakastan ulko-avaruuden hörhöjä, rakastan kauhua. Överi-asenne iskee myös tässä enemmän kuin sata jänistä. Voin vain suositella. Iskee varmasti jos yhtään rakastaa ö-luokan järjettömiä kauhuelokuvia.

Odotan innolla jatkoa!

TÄHDET: ***1/2


8 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoiselta vaikuttaa tääkin sarjakuva, täytyy katsoa jos saisin joskus itsekkin hankittua. Oonkin etsiny tällästä blogia, sulla on mahtavat arvostelut näissä, mua kiinnostaa varsinkin noi Yoshihiro Takahashin tuotanto, sekä nää vanhemmat vhs kaseteilta löytyvät koira animaatiot. :)

    VastaaPoista
  2. Mikä helvetti teitä natseja diggaavia nuoria vaivaa? Jos ois sukulaisiin kuulunut samaa väkeä, uskoisin että diggaaminen ei kävisi kysymykseenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Uljas Anonyymi. WWII-aikainen Saksa on aina erittäin kiehtova aihe, eikä mielestäni tarvitse hävetä että niin erikoinen ihmisryhmä kuin natsit kiehtovat mielikuvitusta.

      Poista
    2. Noi vastauksessasi käyttämäsi sanat olisivat olleet paremmat kuin arvostelusi tekstissä. Sanan "pitää" voi käsittää myös niin, että ihailet natsien ihanteita sun muuta. Myös se töksähti, koska muut kohdat on perusteltu, mutta tuo oli vain "pidän koska tykkään".
      Kannattaa tutustua myös Neuvostoliiton sen aikaiseen meininkiin ja Japanin, jos kiinnostaa tietää liesää julmista toimista tai kansan mielen ns. mustaamisesta. Tosin eihän niillä niin uh seksikkäitä vaatteita ollut kuin natseilla ja logot ja kaikki.

      Eiköhän se anonyymi ole ihan hyväksyttävää, jos mielikuvitus ei riitä oman nicin keksimiseen ja ei halua nimeänsä nettiin?

      Poista
    3. Japanin historia on myös kiinnostavaa, mitä he tekivät kiinalaisille. Yksi lempisotaelokuvistani on juuri tästä kertova The Flowers of War. Ja eikö japanilaisillakin ole omat seksikkäinä pidetyt ninja-/samurai-/geisha-asusteensa?
      Olen pahoillani että innostukseni tästä sarjakuvasta tarttui mukaan kirjoitukseeni enkä kirjoittanut poliittisesti korrektia selitystä siihen miksi pidin sarjakuvan aiheesta.

      Poista
    4. Toisen maailman sodan samurai ihmissudet.... MIKÄ IDEA!
      (Ylempi oli ilman sarkasmia.)
      The Flowers of War kuuluu kanssa suosikkeihini. Hiroshiman poika oli ennen sitä leffaa pitkään suosikkini siitä aikakaudesta kertovista tarinoista, mutta suomenkielisessä painoksessa ärsyttää, miten huonosti ne ovat ne sivujen ruudut olivat asetelleet ja muuta. Sarjakuvallisen selkeän lukukokemuksen häväistystä sanon minä.

      Tätä lienee turha kysyä, mutta onko Maus tuttu? Raskas luettava ja painostava ruudutus. Välillä menin hahmoissa sekaisin sarjakuvan simppelin tyylin takia, mutta ihan mieleenpainuva lukukokemus.

      Poista
    5. Mausin tiedän mutten ole lukenut.
      En myöskään Hiroshiman poikaa ole lukenut, sitä oli välillä myynnissä lähikirpparilla, mutta toista osaa luettiin japanilaisittain ja toinen taas oli käännetty luettavaksi länsimaiseen tapaan. Sekavaa, jätin ostamatta. Sen jälkeen on kaduttanut kun luin sarjasta enemmän mielipiteitä netissä ja lehdissä.
      Tulikärpästen hauta oli myös hieno elokuva, tulee aina itku silmään itkupillillä.

      Poista