tiistai 7. tammikuuta 2014

Blacksad - Hiljainen helvetti


NIMI: Blacksad - Hiljainen helvetti (Blacksad - L'Enfer, Le silence)
VUOSI: 2010
KUVITTAJA: Juanjo Guarnido
TARINA: Juan Diaz Canales

Hiljaisessa helvetissä Blacksad kutsutaan New Orleansiin tapaamaan Faust LaChapelleä. Faust oli aikoinaan jazz-muusikko mutta menestyi vain kohtalaisesti, hän tienasi kuitenkin hyvin palkkaamalla lahjakkaampia muusikoita levy-yhtiöille. Faust on vakavasti sairas ja hänen lahjakkain muusikkonsa Sebastian Fletcher on kateissa, ilmeisesti jossain huumehörhöissä samaan aikaan kun hänen vaimonsa on viimeisillään raskaana. Blacksad palkataan etsimään Sebastian.


Huumeinen, musiikin ja voodoon täyttämä New Orleans on hyvin kuvattu kirjassa. Tarina on kiinnostava ja moni-ulottoinen, mutta valitettavasti kuvituksesta on mielestäni tullut etenkin taustalla ja taustahahmojen kohdalla huolettomamman näköistä. Taustalla olevat hahmot ovat lähinnä hassuja karikatyyrejä joilla on ylikorostuneet ilmeet, myös etualalla olevien hahmojen ääriviivat ovat paksummat edellisiin osiin verrattuna. Kuvitus on silti kaunista, tästä huolimatta.

Värimaailma on tässä osassa Valkoisen valtakunnan jälkeen kiinnostavin, onhan New Orleans tunnettu väriloistostaan ja monen eri kulttuurin kohtauspaikkana. 



Tässä osassa tavataan myös Blacksadin hukkumiselta pelastava vanhempi tatuoitu mieskissa (kissamies?). Pökerryksissä oleva Blacksad on tunnistavinaan miehen, mutta kävelee sitten pois. Aivan kirjan lopussa on myös mustavalkokuvitus jossa tämä tuntematon kissaherra pitelee sylissään uitettua Blacksadia, tosin Blacksad on tässä kuvassa paljon nuorempi. JÄNNÄÄ. Tällä on selvästi jokin merkitys! Onko kyseessä Blacksadin isä/setä/serkku/sugar daddy? Se selviää joskus! Ehkä. Toivottavasti. Jatkumon saanti on kiva juttu.

TÄHDET: ****





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti