torstai 22. helmikuuta 2018

Seitsemäs Tähdenlento

Kannen tekijänä minä
Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n uusimman jäsenlehden teko oli varsin karikkoista ja lehti viivästyi viivästymistään, kunnes se nyt viimein on ilmestynyt jäsenten postiluukkuihin. No, virheistä opitaan ja toivottavasti lehti oli odotuksen arvoinen.

Odotin tätä numeroa kuin kuuta nousevaa, sillä taistelukoirateema on sydäntäni lähellä ja pääsin viimein tekemään kansikuvan. Mielestäni lehden laatu paranee koko ajan ja ei tarvitse olla Hopeanuoli -fani, jotta siitä saisi jotain irti. Useampi ei-fani on hämmästellytkin kuinka tämä on "ihan oikea lehti".



Tässä numerossa on jälleen paljon monipuolisia artikkeleita. Ginga -aiheisia ovat muun muassa pari juttua 2017 Gingaconista, Shiroi Senshi Yamaton esittely, juttu Uusi Legenda -roolipelistä ja juttu tässä blogissa aikoinaan ilmestyneestä Legendan varjossa -fanitarinasta, jota en suinkaan ole unohtanut, mutta jonka aion joskus kirjoittaa uudelleen. Eläimiin liittyviä artikkeleita ovat muun muassa pitbullkasvattajan haastattelu, juttu owczarek podhalanskista, kirjoittamani artikkeli koirataisteluista Japanissa, sekä juttu lemmikkivariksesta. Eläintaiteen puolella mukana on esimerkiksi juttu SaQen käsitöistä ja Riikin -nettisarjakuvasta. Teema tulee mielestäni tarpeeksi selkeästi esille, vaikka juttuja on laidasta laitaan. Oikeista eläimistä kertovia juttuja lipsahti mukaan ehkä turhan paljon. Ai niin, mukana on myös A3-kokoinen juliste.



Lehden taittajana toimi nyt Raezla (ent. Äffä), joka on tehnyt todella hyvää työtä taiton kanssa. Sivut ovat värikkäitä ja monipuolisen ilmeikkäitä, ilman, että ihan sirkusmeiningiksi on menty. Liukuväritystä on ehkä käytetty vähän turhan usein. Raezla suoriutui ensikertalaisena valtavasta urakasta erittäin hyvin. Tykkäsin myös hänen tekemästä sisällysluettelosta, jossa ensi kertaa artikkelit oli lueteltu aihealueittain ja toivon, että tätä tullaan käyttämään vaikka joku muu olisi taittajana. Muutama kuva näkyy liian tummana ja tämä on jokakertainen moka, koska eihän noita kuvia muista vaalentaa painoa varten.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti