maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kotimaisia koira-aiheisten käsitöiden tekijöitä, osa 1

Tätä postausta toivottiin ja innostuin aiheesta heti. Esittelen nyt muutamia taiteilijoita, jotka myyvät koiraeläinaiheisia käsitöitä netin kautta. En ota tähän mukaan tavallisia piirroksia, sillä silloin listasta tulisi loputon, sillä oman kokemuksen mukaan kuka tahansa piirtäjä voi suostua tekemään tilaustyön mikäli siitä maksetaan hyvin. Rohkeasti kysykää vaan, vaikkei mitään hinnastoa olisi näkyvillä.

En myöskään ota tähän mukaan fursuittien tekijöitä, sillä tuo aihe ansaitsisi ihan oman postauksensa ja Suomen fursuit-tekijät ovat minulle aika tuntemattomia. Sivusta seuranneena tuntuu kuin joka toisella alaikäisellä turrilla olisi oma kämäinen "studionsa" (lue: oma huone), jonka nimi on sitten netissä jokin kiva englanninkielinen monisanainen Ganja Panda Productions/Awesome Fluffy Doge Studios/Something Something Fursuits. Fursuittien suhteen olen nähnyt niin paljon draamaa etten oikein uskalla suositella ketään suitin tekijää blogissani.

© Anttu
Anttu on ehtinyt tehdä Hopeanuoleen liittyviä käsitöitä vaikka kuinka paljon, näitä voi katsella hänen Hopeatiikeri -blogissa. Omaksi ilokseen ja välillä myyntiinkin hän on muun muassa tehnyt tarroja, magneetteja ja avaimenperiä. Anttu tekee välillä tilaustöitä, mutta enemmän näen häntä myymässä Hopeanuoli -aiheisia käsitöitä pitkin Facebookia, joita hän on valmiiksi tehnyt tietyn määrän. Jos hänen tyylinsä iskee kannattanee suoraan kysyä häneltä kiinnostaako häntä tehdä jotain tiettyä juttua.


©SaQe
SaQe tekee monipuolisesti badgeja, koruja, kangaskasseja ja unensieppaajia. Hänellä on paljon valmiita designejä myynnissä nettisivuillaan. Valikoima on laaja ja ilahduttaa varmasti susihulluja. Tilauksesta hän tekee muun muassa erikoisempia 3D-badgeja ja eläinhahmoilla varustettuja unensieppaajia.


© Fjalle
Fjalle tekee erittäin nättejä ja edullisia badgeja. Useamman kerran asioituani hänen kanssaan voin suositella hänen töitään. Fjalleen saa varmaan helpoiten yhteyttä Facebookin kautta.

Muita mainintoja:

Saiccu tekee tilauksesta digitaalisesti piirrettyjä badgeja.

Valo-onkalo tekee silloin tällöin erittäin hienoja pehmoleluja.

Emma Auvinen tekee tilauksesta upeita figuureita ja pehmoleluja.

Kuka jäi unholaan? Kerro kommenteissa ja kenties teen tälle postaukselle jatkoa.


5 kommenttia:

  1. Hei kiitos tästä postista! harmi, että jäi ns.lyhyeksi, olisin mielelläni katsonut lisää tekijöitä! Valo-onkalosta en ollut koskaan kuullut/hänen töistään ja mieleeni loisti heti ajatus pehmolelun tilaamisesta. Toivottavasti lista saa jatkoa, näitä on ilo katsella ja löytää itselle ennen näkemättömiä töitä, upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, siis tarkoitin Emma Auvisen teoksia! haha :D Valo-onkalo olikin tuttu jo nuoruudesta.

      Poista
    2. Jäi lyhyeksi, mutta teen tulevaisuudessa lisää kun löydän muita mainitsemisen arvoisia ihmisiä. En itse tilaile pehmoleluja tai muita vastaavia käsitöitä, joten tälläiset eivät säily tuoreessa muistissani.

      Poista
  2. Tuli mieleen vain, miksi et ole jatkanut fanfictioniotas "Legendan varjossa"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kopioin vastauksen jonka laitoin linkkilistapostaukseen:
      Kesken kirjoituksen alkoi ärsyttää kun olisin halunnut toteuttaa osan tarinasta toisella tavalla ja en viitsinyt kirjoittaa lukuja uudestaan. Ehkä joskus jatkan sitä.

      Poista