maanantai 15. joulukuuta 2014

Nara piertelee, osa 3 - Keskiaikameininkiä


Jee taas tuli piirrettyä jotain. Pahoittelen, jos joitakuita ärsyttävät nämä piirtelypostaukset, yritän tehdä niitä vain sopivin väliajoin ja mielestäni ne tuovat vähän vaihtelua blogiin.

Anyways, tällä kertaa suunnittelin alter egostani version Game of Thronesiin. Halusin nettikaverini kanssa piirrellä eeppisiä kuvia hahmoistamme GoT:in fantasiamaailmoissa, mutta sitä varten pitäisi ensiksi suunnitella asut ja muut yksityiskohdat.

Olen jonkin aikaa pelannut Game of Thrones Ascent -peliä, joka on koukuttanut alkeellisuudestaan huolimatta. Pelissä voi suunnitella helposti oman talon bannerin (GoT:ssa sukuni on nimeltään Dogsblood) ja otin pelihahmostani muitakin yksityiskohtia mukaan GoT-Naraa varten.



Ensimmäiset luonnokset olivat todella karkeita yrittäessäni keksiä Naralle hyvää taisteluasua. Aluksi suunnitelmissa oli haarniskan alla oleva lämmittävä vaatekerros, jonka yläosassa olisi tavallaan käänteinen huppu, jonka voisi levittää Naran naamalle kylmällä ilmalla ja/tai tuomaan vähän anonyymiyttä. No, idea oli tyhmä ja en onnistunut piirtämään sitä järkevän näköisesti. Tykkään yhä ajatuksesta naaman peittävästä vaatekappaleesta, mutta sitä varten Nara voi käyttää vaikka huivia halutessaan.

Itse haarniskan halusin olevan kevyt ja käytännöllinen. Olen äärimmäisen paska piirtämään ja etenkin suunnittelemaan vaatteita, joten etsin inspiraatiota GoT -hahmojen, roomalaisten sotilaiden ja Nolanin Batmanin haarniskoista. Yhdellä sarjan lempihahmoistani, Jorahilla on yleensä hyvännäköinen asu, joten otin siitä paljon vaikutteita. Halusin asun, joka suojaisi melko hyvin, mutta olisi lähinnä kevyt ja lähes huomaamaton kantaa jopa usean päivän jos tarve vaatii. Asua voisi siis käyttää muuallakin kuin taistelutilanteissa, vaikka metsästyksellä. Sukupuolta en halunnut korostaa millään tavalla asussa (hameet/kiltit ovat sarjassa yleisiä kummallakin sukupuolella), vaikka olisikin mahdollista muokata haarniskaa tissejä korostavaksi. Olkoot liiskassa siellä. Hahmoani ei myöskään haittaa jos muut erehtyvät luulemaan häntä urokseksi, sehän voi tuoda lähinnä vain lisää uskottavuutta, vaikkei GoT:ssa olekaan suuria ennakkoluuloja naisjohtajia kohtaan.

Päädyin sitten tälläiseen asuun. Olkavartta aluksi piti suojata kaksi haarniskalaattaa, mutta heivasin alemman mäkeen epäkäytännöllisyyden ja rumuuden vuoksi.


Haarniskan kaiverrukset ovat Naran talon bannerista otettuja. Käsivarsissa ei ole juuri mitään suojausta, paitsi paksut sideharsot, jotka hieman suojaavat, mutta ovat lähinnä tarkoitettu Naran kahden linnun laskeutumispaikoiksi. Pääasiallinen ase on gladius, eli roomalaistyylinen lyhyt miekka, joka on kevyt ja helppo käyttää.

Värimaailma päätetty. Jälkikäteen ajateltuna näyttää melko roomalaiselta. Kuvan lintu on yksi Naran kahdesta linnusta. GoT:ssa viestitään korppien kuljettamin kirjein, mutta halusin oman viestinviejäni olevan sen sijaan varis (lisäsin sen kuvaan myöhemmin), joihin minulla on paljon suurempi tunneside kuin korppeihin. Tässä kuvassa näkyvä lintu on partakorppikotka, joka toimii Naralle metsästyshaukan tavoin, mutta pääasiallisesti toimii lähinnä eksoottisena lemmikkinä. Laji sopii esihistoriallisella hurjalla ulkonäöllään täydellisesti sarjaan ja kuvittelisin Naran saaneen linnun poikasena diplomaattisena lahjana joltain Westerosin ulkopuoliselta maalta.


Ja vielä lopputulos. Kuvaan käytetty puuvärejä, Copicceja ja geelikynää. Jee nyt voin viimein keskiaikahöpöillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti