perjantai 27. kesäkuuta 2014

Rocky

 
NIMI: Rocky
VUOSI: 2009
TARINA/KUVITTAJA: Martin Kellerman
 
Rocky on nuorille aikuisille suunnattu strippisarjakuva, joka keskittyy 25 vuotiaan Rockyn rappiolliseen elämään. Rocky on vastuuton, sovinistinen, laiska, lapsellinen ja itsekäs paskiainen, eli ei sitä perinteistä päähenkilöainesta, mutta tämä tekeekin hänen seuraamisestaan hauskaa. Tähän albumiin kerätyt stripit ovat vuosilta 1998-1999. Rockyä on Suomessa ilmestynyt Myrkky -lehdessä, sekä Metrossa.
 
Strippejä voi lukea yksitellen, mutta yhdessä ne muodostavat juonellisen tarinan. Tarina tosin ei juuri etene, koska Rockyn elämä polkee paikoillaan eikä hän ikinä opi virheistään. Samojen asioiden toisto voi ottaa joitain lukijoita hermoon. Tässä albumissa Rocky ehtii menettää työpaikkansa, asua pummina ystäviensä luona, käydä New Yorkissa homokaverinsa luona, sekä saada ja menettää monta tyttöystävää.
 


Rockyn huumori on hurttia ja varmasti saattaa inhottaa joitakuita ammattimaisia mielensäpahoittajia. Vaikka Rocky on täysi persenaama on häneen myös yllättävän helppo samaistua, etenkin jos on itse kaksikymppinen ja aikuisuus ei vielä ole aivan hallinnassa. Moni Rockyn kokema vastoinkäyminen on itsellenikin tuttua. Rocky itse on loistava hahmo ja tulee lukijalle nopeasti tutuksi, mutta sen sijaan Rockyn kaverien persoonat jäävät mysteereiksi. He kaikki tuntuvat olevan samanlaista massaa. Rockyn sovinistisuus ynnä muu yleinen vastenmielisyys kuitenkin varmasti karkoittaa osan lukijoista. Esimerkiksi Myrkkyä lukeva faijani inhoaa tätä sarjakuvaa. Pitää muistaa, että Rocky on vain karikatyyri, eikä heijasta tekijänsä oikeita ajatuksia (toivottavasti).
 

Kuvitus Rockyssä on mukavan selkeää ja yhtä karua ja korutonta kuin tarinakin. Laatu on tasaista ja tyylivaihteluita ei esiinny. Hahmot ovat ilmeikkäitä ja eläinten kirjo on laaja. Erittäin mielelläänhän tätä lukee.
 
TÄHDET: ****
 


3 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä monesti mainio sarjis, vaikka aika raflaavia teemoja käsitteleekin. Tosin joskus rassaa ruutujen tekstintäytteisyys.

    Myrkyn ja Metron lisäksi Rocky kuuluu muuten myös Iltalehden paperiversion tarjontaan: http://www.iltalehti.fi/viihde/2012010214995344_vi.shtml

    VastaaPoista
  2. "Rocky" ilmestyi jo Myrkyssä aikoinaan eli kyseessä on vanha viritys.

    VastaaPoista