tiistai 1. huhtikuuta 2014

Werewolves - Call of The Wild


NIMI: Werewolves - Call of The Wild
VUOSI: 2006
TARINA: Mike Oliveri
KUVITTAJA: Joe Bucco

Ihmissusitarinoita tuntuu vaivaavan lievä mielikuvituksettomuus, tarinat ovat monesti hyvin ennalta-arvattavia ja kaavamaisia ja vanhoihin legendoihin viitataan lähinnä muodon vuoksi, ei niin että niihin oikeasti oltaisiin perehdytty ja viety legendaa omaan omaperäiseen suuntaansa. Tilanne on varmasti vielä pahempi vampyyritarinoiden puolella. Onneksi poikkeuksiakin on, kuten Night of 1000 Wolves joka oli samanaikaisesti omaperäinen että uskollinen perinteille. Sen sijaan Call of The Wild on hyvin suoraviivainen tarina johon ei ole paljoa nähty vaivaa tarinan saati kuvituksenkaan suhteen.

Ihmissusi Cole Tylerin veli ja hänen vaimonsa ovat kadonneet ja Cole seuraa heidän jälkiään pieneen syrjäkylään jossa paikallinen seriffi uskoo Colen veljen olevan syyllinen viime-aikaiseen murhaan. Oikea syypää kuitenkin on paikallinen ihmissusi Marcus, joka on kietonut seriffin pikkusormensa ympärille.



Vaikka sarja onkin vain kolmen lyhyen osan mittainen tylsä juoni ei onnistu kannattelemaan sitä loppuun saakka. Lukijalle heti näytetään kuka on oikea syypää, eikä muistakaan tapahtumista irtoa jännitystä tai pähkäilyn aihetta. Päähenkilö on intiaaniverinen ja olisin toivonut tämän antavan syyn lirauttaa sekaan vähän Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen ihmissusilegendoista aineksia, mutta ei niin ei.

Kuvitus on myös tylsää, siitä puuttuu dynaamisuus ja tunne. Loppua kohden lukija varautuu kahden ihmissuden eeppiseen kaksintaisteluun, mutta sekin näyttää lähinnä kömpelöltä show-painilta.

Raivoisa taistelu vai homoeroottinen hetki?

Kolmas numero on painettu aivan järjettömän huonolaatuiselle paperille (kuten kahdesta ylhäällä olevasta kuvasta voi huomata), sumentaen värit ja tehden kuvituksesta epäselvää. Oikeastaan ainut asia mistä pidin tässä sarjakuvassa oli sen realistinen -vaikkakin tylsä- tarina.

Tämä sarjakuva on samalta Moonstone-firmalta kuin aiemmin arvostellut Werewolf the Apocalypse-sarjakuvat, joiden laatu myös oli sitä sun tätä.

TÄHDET: **


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti