lauantai 26. huhtikuuta 2014

Portfolio - Werewolves


NIMI: Werewolves
VUOSI: 2010
TEKIJÄT: Dark Natasha ja Kyoht Luterman

Tämä portfolio on kokoelma irrallisia printtejä tunnettujen furrytaiteilijoiden Dark Natashan ja Kyohtin ihmissusikuvista. Printit ovat kokoa A4 ja printattu erittäin hyvälaatuiselle paperille. Kuvia on yhteensä 12, joista 2 on värillistä ja loput mustavalkoisia.

Heti ensiksi alkoi harmittamaan kuinka portfoliota varten vain Kyoht on tehnyt täysin uusia kuvia, hänen kaikki kuvansa ovat joko vuodelta 2010 tai 2009. Dark Natashan kohdalla ainoastaan hänen värillinen kuvansa on vuodelta 2010, eli portfoliota varten tehty. Loput hänen kuvistaan voivat olla niinkin vanhoja kuin vuodelta 2005. Epäilisin, että Kyoht on aluksi halunnut tehdä portfolion yksin, mutta energia on loppunut ja hän on kutsunut toisen taiteilijan mukaan vanhojen valmiskuvien kanssa. Onneksi kuitenkin osaa näistä vanhoista kuvista ei ole ennen julkaistu netissä, tai sitten olen ollut sokea.

Vasen: Kyoht. Oikea: Dark Natasha.
Kummankin kuvat ovat taidokkaasti tehtyjä, mutta puutteita myös löytyy. Pidin erittäin paljon Kyohtin vanhoista töistä, mutta nykyään hänen ihmissutensa ovat kaikki samasta muotista tehtyjä lähes koomisia karikatyyrejä. Tässä portfoliossa jokainen hänen piirtämänsä susi on ihan samanlainen pikimusta, teräväkorvainen ja tuuheaturkkinen gorillamainen lihaskimppu (plus joka on aina uros). Yllä olevassa kuvassa etenkin näyttäisi kuin päälle hyökkäisi kolme kloonattua ihmissutta. Kun Kyoht alkoi piirtää tälläisiä ihmissusia olin aluksi ihastuksissani, mutta kloonisusien tulvan jälkeen olen jo täysin kyllästynyt.

Dark Natashan sudet ovat jokainen selvästi oma yksilönsä, heille on piirretty vaihtelevia ruumiinrakenteita, erilaisia koruja, tatuointeja ja lävistyksiä. Eikä hän piirrä myöskään vain uroksia, vaan hänen narttusudet ovat myös uhkaavia ja katu-uskottavan näköisiä. Valitettavasti hänen mustavalkotyönsä tässä portfoliossa ovat melko viimeistelemättömiä. Hahmoissa on paljon yksityiskohtia, mutta taustat ovat hyvin yksinkertaisia - jos niitä on ollenkaan. Hahmojen varjostus on myös aika minimaalista. Tässä kohtaa Kyohtin kuvat voittavat selkeällä ja voimakkaalla varjostuksellaan.

by Dark Natasha.

by Kyoht.
Aihe on mitä mielenkiintoisin, mutta portfolion kuvista moni on turhan kliseinen ja mielikuvitukseton. Onneksi sentään mukana ei ollut täysikuuta ulvovaa sutta, se vasta kliseistä olisi ollutkin. Tämä on ihmissusifaneille ihan kiva kokoelma, mutta jäin vähän pettyneeksi. Olisin innostunut paljon enemmän mikäli portfolio olisi koostunut Kyohtin vanhemmista ja Dark Natashan huolitelluimmista töistä.

TÄHDET: ***

Vasen: Kyoht. Oikea: Dark Natasha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti