keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Taidepelikortit - The Kennel Club

Kannet by Kenket

NIMI: The Kennel Club
VUOSI: 2006
TEKIJÄT: Useita

Aiempia arvosteltuja korttipakkoja täällä.

Ette voi käsittääkkään kuinka innoissani olen ollut tämän saamisesta! Olen monta vuotta vähän väliä selaillut tämän pakan kuvituksia netissä kateudesta vihreänä. Kennel Clubia painettiin vain 500 kappaletta, eikä uusintapainosta ole otettu. Suosittu pakka myytiin lähes heti loppuun ilmestymisensä jälkeen. Olen kuitenkin sinnikäs ja aloin ottamaan yhteyttä systemaattisesti jokaiseen pakan tekoon osallistuneeseen artistiin, kysyen olisiko heillä vielä monen vuoden jälkeen jostain syystä ylimääräisiä pakkoja jäljellä. En oikeastaan edes uskonut kenelläkään pakkoja enää olevan, mutta viimein tärppäsi Dark Natashan kanssa jolla oli vielä pakka jäljellä. Hinta oli suolainen (50 dollaria), mutta en välittänyt koska kyseessä on haluttu harvinaisuus.

The Kennel Clubin kuvituksina on eri rotukoiria jotka on piirretty eroottisiksi anthroiksi. Urokset on piirretty tarpeeksi hyvällä maulla ettei pakkaa tarvitse pistää piiloon vieraiden tullessa kylään. Mitään jumbokyrpäseisokkeja ei ole luvassa, paljastavimmissa korteissa näkyy vain karvaiset pallit ja koira-anthroille anatomisesti korrekti "pistoolikotelo". Saattaahan olla että joku kukkahattutäti tai furryvihaaja saa raivarin jo näistäkin, omasta mielestäni tälläinen pikkutuhmailu ei ole mitenkään iso juttu.

Esimerkkejä padoista: Samojedi by Synnabar, siperianhusky by Heather Bruton, rottweiler by Kyoht, berninpaimenkoira by HellCorpCEO, englanninmastiffi by Balaa ja dobermanni by Dark Natasha.
Esimerkkejä hertoista: Irlanninsusikoira by Sandra SanTara, greyhound by Kelly Bedson, harmaanorjanhirvikoira by Sara Palmer, borzoi by Heather Bruton, rhodesiankoira by Black Teagan ja amerikankettukoira by Synnabar.

Pakan tekoon osallistui 16 artistia, joista moni furrypiireissä hyvin tunnettu. Vain kaksi artistia ovat minulle tuntemattomampia ja näistä toinen, Kelly Bedson on piirtotyyliltään ehkä vähän liian sarjakuvamainen verrattuna kaikkien muiden realistisiin ja semirealistisiin töihin. Ei sillä etteikö hänen kuvituksensa ole ihan hienoja, mutta tyyliltään ne eroavat selkeästi muista. Muuten kuvitukset ovat tasaisen hyvälaatuisia ja painojälki erinomaista. Tykkään hirveästi kuinka artistit ovat piirtäneet roduille sopivia asuja koirille ja onnistuneet saamaan koirat näyttämään roduiltaan. Pakassa oli vain yksi kortti jonka rotua en osannut tunnistaa ollenkaan, sekä pari koiraa joiden ulkomuoto vastasi useampaakin rotua. Tämän vuoksi olisi ollut parempi jos korteissa olisi myös lukenut rodun nimi pienellä.

Jotta pakassa ei olisi liikaa samanlaisia rotuja korttien maat määräävät koirien roturyhmän. Huomioikaa että roturyhmät perustuvat American Kennel Clubin melko mielenvikaisiin roturyhmittelyihin. Herttakortit kuuluvat ajokoirille, padat työkoirille, ruudut paimenkoirille ja non-sporting ryhmälle (mikälie sen suomennos olisikaan), sekä ristit sporting-ryhmälle. Kaikilla koirilla on pannassaan roikkumassa myös kortin maan merkki, sekä joillakin koirilla maan merkki voi olla piilotettuna koiran kuviointiin.

Olen hankintaani ehdottoman tyytyväinen, korttien kuvitus on hienoa ja aihe todellakin mieleinen. Itse ainakin tykkään näin komeista mieskoirista, voitte haukkua pervoksi jos haluatte.

TÄHDET: *****


Esimerkkejä ruuduista: Kaanaankoira by Eric Coyote Elliott, puudeli by Kenket, englanninbullterrieri by Sara Palmer, corgi by Sidian, shiba by HellCorpCEO ja briardi by Balaa.

Esimerkkejä risteistä: Labradorinnoutaja by Sara Palmer, jackrusselinterrieri by Kenket, bretoni by Balaa, spinone by Black Teagan, novascotiannoutaja by Cara Mitten ja irlanninsetteri by Vantid.

 
 

2 kommenttia:

  1. Dobermanni ja jackrusselinterieri on mun lempparit noista korteista (dobermannista tulee jotenkin mieleen Tom of Finland-kuvat).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tommin työt on siistejä! Tuo kortti kuuluu munkin suosikkeihin.

      Poista